Gümüşhane’de akşam saatlerinde etkili olan kar yağışının ardından kent merkezi 21 Nisan’da beyaza büründü.
Önce yağmur yağışı şeklinde başlayan, yüksek kesimlerde karla karışık gerçekleşen yağış saat 16.00 sıralarında il merkezinde de kar yağışına döndü. Zaman zaman lapa lapa yağan, zaman zaman da tipi şeklinde gerçekleşen yağışın ardından kent merkezi beyaza bürünürken, kar kalınlığı 3 santimetreye, yüksek kesimlerde de 10 santimetreye ulaştı.
Ortaya çıkan görüntüyü fotoğraflamak isteyen çok sayıda vatandaş ise şehri kuşbakışı gören Güzeller Mahallesine akın etti. Mahalle sakinlerinden Muhammet Erdoğan (36), “Genellikle 23 Nisan’da Gümüşhane’ye kar yağardı ama bu yıl biraz erken yağdı. Yükseklerde daha fazla gerçekleşti yağış. Şuanda hava da soğudu. Önceki yıllarda da oldu ama bu yıl çok daha fazla yağdı” dedi.
DAĞ GEÇİTLERİNDE ULAŞIMDA AKSAMALAR YAŞANDI
Kar yağışının özellikle Zigana, Çilhoroz, Pekün, Vauk ve Pöske dağı geçitlerinde ulaşımda aksamalara sebep olduğu, bu yolları kullanacak sürücülerin zincir ve çekme halatsız yola çıkmamaları istendi.
ZİRAİ DONA DİKKAT
Meteoroloji yetkilileri ise cuma günü de hafif şekilde gerçekleşmesi beklenen kar yağışının yerinin hafta sonu güneşli bir havaya bırakacağını, hava sıcaklığının yeniden mevsim normallerine döneceğini bildirdi. Öte yandan Meteoroloji Genel Müdürlüğü de Karadeniz’in iç kesimleri için zirai don uyarısı yaptı.