Gümüşhane Dağcılık İl Temsilciliği ve Gümüşhane Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü üyesi 24 sporcu, sonbahar mevsiminin görsel şölenine şahitlik yapmak için Artvin’in Borçka ilçesi sınırlarındaki Karagöl Tabiat Parkında kamp kurdu.

Geleneksel olarak her yıl sonbahar aylarında bölgeye foto-safari düzenleyen Gümüşhaneli dağcılar, bu yıl beşincisini gerçekleştirdikleri etkinlikte çadır kurarak geceyi burada geçiren sporcular aynı zamanda gökyüzünün de açık olması nedeniyle Orionid meteor yağmurunu da gözlemleme fırsatı buldu.

Hafta sonu olması nedeniyle tabiat parkının tıklım tıklım olduğu etkinlikte kamp ateşini yakarak etrafında sohbet edip türküler söyleyen sporcular, sabahın ilk ışıklarıyla birlikte gökyüzünün kendilerine sunduğu mükemmel bulut manzarasının göldeki yansımaları ve ağaçların rengarenk halini yüzlerce kez deklanşöre basarak ölümsüzleştirdi.

Etkinlikle ilgili bilgi veren Gümüşhane Dağcılık İl Temsilcisi Yılmaz Şahin, GÜDAK ile ortaklaşa düzenledikleri kültür gezisi ve foto safari programının oldukça verimli geçtiğini belirterek, bu yıl 5.sini düzenledikleri etkinlik boyunca havanın güzel olması ve tabiatın cömertçe güzelliklerini sergilemesiyle harika anlar yaşadıklarını söyledi.

“Bu yıl renk cümbüşünde kar nedeniyle beyazı da ekledik”

Sonbaharın renk cümbüşü içerisinde bu yıl gölün etrafındaki zirvelerdeki kar yağışı nedeniyle beyazın da eklendiğini ifade eden Şahin, “Güzel bir ekiple güzel bir etkinlik gerçekleştirdik. Etkinliğimize katkı sağlayan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

“Beş yıl önce yakaladığımız güzel görüntüleri yakaladık, renk oluşumu çok güzeldi”

GÜDAK Başkanı Mustafa Akbulut, Karagöl’ün sürekli gittikleri foto safari kamp merkezlerinden birisi olduğunu ve bu yıl beşincisini düzenlediklerini söyledi. Karagöl Tabiat Parkı’na bir hafta önce kar yağdığını duydukları için korkarak gittiklerini belirten Akbulut, “Beklediğimiz sürpriz oldu. Beş yıl önce yakaladığımız güzel görüntüleri yakaladık. Renk oluşumu çok güzeldi. İstediğimiz fotoğrafları çektik. Kalabalık bir grupla gittiğimiz kampta sabahın ilk ışıklarıyla herkes fotoğraf makinelerine sarıldı ve güzel fotoğraflar çektik” dedi.

Etkinlik kapsamında kahvaltı öncesinde göl etrafında yürüyüş düzenlediklerini de kaydeden Akbulut, iki araçla 24 kişiyle gittikleri etkinliğe destek veren Dağcılık İl Temsilciliği ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne teşekkür etti.

“Gümüşhane il merkezine 350 kilometre uzaklıktaki bu bölge bölgemizin, ülkemizin hatta dünyanın en güzel göllerinden birisi”

Etkinlik sorumlusu Selami Karaaslan ise başarılı bir kamp geçirdiklerini, etkinliğin oldukça başarılı geçtiğini belirterek, “Bir kampta neler yapılıyorsa Karagöl kampımızda bunu gerçekleştirdik. Ekibimizdeki herkes etkinlikten oldukça memnun döndü. Gümüşhane il merkezine 350 kilometre uzaklıktaki bu bölge bölgemizin, ülkemizin hatta dünyanın en güzel göllerinden birisi” dedi.

“Orionid meteor yağmurunu da gözlemledik”

Karaaslan, etkinlikte gece kamp sırasında tüm dünyanın meraklı gözlerle izlediği Orionid meteor yağmurunu da tabiat parkında bulunan onlarca fotoğrafçı ile birlikte izleme şansı bulduklarını sözlerine ekledi.