Gümüşhane Dumlupınar İlkokulu ve Ortaokulunda okuyan öğrenciler, Güneydoğu Anadolu bölgesinde terörle mücadele eden güvenlik güçlerine mektup yazdı, harçlıklarıyla aldıkları pestil ve kömeleri gönderdi.
İlk ve ortaokul öğrencileri tarafından kaleme alınan 100’e yakın mektup bir grup öğrenci tarafından Mardin’in Nusaybin ilçesine gönderilmek üzere PTT Başmüdürlüğüne teslim edildi.
Okul Müdürü İsa Aslan ve öğretmenleriyle birlikte PTT’ye gelen öğrenciler önce mektupları ardından da cep harçlıkları ve öğretmenlerinin destekleriyle aldıkları enerji deposu Gümüşhane pestil ve kömesini kargoya verdi.
Okul öğrencilerinden Esranur Yaşar, burada yaptığı konuşmada “Bugün bir buradayız çünkü, rahat ve huzurumuzu borçlu olduğumuz güvenlik kuvvetlerimize çam sakızı çoban armağanı hediyelerimizi ve gönüllerimizden geçenlerin dili olan mektuplarımızı gönderiyoruz. Onlara yakın olduğumuzu göstermek için buradayız. Kalbimizin onlara attığını bildirmek için buradayız. Her an yanlarına gelmek için hazır olduğumuzun bilinciyle yetiştiğimizi göstermek için buradayız” dedi.
Geçtiğimiz günlerde vatan ve bayrak sevgisi konulu şiir dinletisi gerçekleştirilen, milli ve manevi duyguların öğrencilere aktarılması için birçok etkinlik yapılan okul öğrencilerinin bu duyarlılığı PTT çalışanlarını da duygulandırdı.
Öğrencileri bu duyarlı davranışlarından dolayı kutlayan PTT Gümüşhane Başmüdürü Şinasi Duman da öğrencilere mektubun öneminden bahseden kısa bir konuşma yaptı.