ADANA (AA) - Adana Cumhuriyet Başsavcılığı, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimiyle ilgili soruşturma kapsamında İncirlik 10. Tanker Üs Komutanlığında arama ve inceleme yaptı.

Alınan bilgiye göre, Adana Cumhuriyet Başsavcılığınca görevlendirilen 2 Cumhuriyet Başsavcı Vekili ve 5 Cumhuriyet Savcısı, polis ekipleri eşliğinde İncirlik 10. Tanker Üs Komutanlığında arama ve inceleme gerçekleştirdi.

Darbe girişimi sırasında Ankara'da bombalama eylemlerine katılan uçaklara yakıt ikmali yaptığı belirlenen tanker uçakların kalkış yaptığı hava üssünün kule ve radar kayıtları, tanker uçaklarının radar takibi, darbe girişimi için havalanan F-16 savaş uçaklarına yakıt ikmali yapmalarını sağlayan askeri mürettebatla ilgili incelemeler yapıldı.

Uzun süren incelemelerini tamamlayan yetkililer daha sonra üsten ayrıldı.

Bu arada, yürütülen soruşturma kapsamında üste görevli 2 üsteğmen, 2 teğmen, 2 başcavuş ve 1 uzman çavuş ile rütbesi belirtilmeyen bir asker olmak üzere toplam 8 asker gözaltına alındı.

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından Adana Adli Tıp Biriminde sağlık kontrolünden geçirilen askerler, Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.