ADANA/MERSİN (AA) - Üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın öldürülmesiyle ilgili davada ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılan hükümlülerden Ahmet Suphi Altındöken, Adana'da cezaevinde uğradığı silahlı saldırıda öldü, babası Necmettin Altındöken yaralandı.

Alınan bilgiye göre, Adana Kürkçüler Cezaevindeki hükümlülerden Ahmet Suphi Altındöken ve babası Necmettin Altındöken, ambulansla Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesine yaralı halde getirildi.

Hastane yetkilileri, Ahmet Suphi Altındöken'in göğsünden, Necmettin Altındöken'in de karın boşluğu ve kalçasından ateşli silahla yaralandığını belirtti.

Yaralılardan Ahmet Suphi Altındöken, müdahaleye rağmen kurtarılamadı.

Polis ekipleri, hastane çevresinde geniş güvenlik önlemi aldı.

Olayın ardından Adana Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, Kürkçüler Cezaevi Savcısı Necdet Şen ile cezaevine gelerek, görevlilerden bilgi aldı.

- "Ne diyeyim ki. Benim kızım geri gelmeyecek"

Özgecan Aslan'ın annesi Songül Aslan, olayın faili 3 kişiden Ahmet Suphi Altındöken'in uğradığı silahlı saldırıda ölmesine, babası Necmettin Altındöken'in de yaralanmasına ilişkin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu konu hakkında çok fazla yorum yapmak istemediklerini ifade etti.

Görüntü alınmasını istemeyen anne Aslan, "Allah belalarını versin. Ne diyeyim ki. Benim kızım geri gelmeyecek." dedi.

Özgecan ailesinin avukatlarından Sevim Küçük de saldırının detaylarını öğrenmek için girişimde bulunduklarını belirtti.

Olayı araştırdıklarının ifade eden Küçük, "Bir hukukçu olarak sanıkların her zaman cezalarını adli yolla çekmesi taraftarıyız. Güvenlik güçleri muhakkak olayı soruşturup bir sonuca vardıracaklardır. Türkiye'nin en iyi korunan cezaevlerinden birinde silahlı saldırı akıllarda tabii ki soru işareti bırakıyor ama şu an için yetkililerden yapılacak bilgilendirmeyi beklemeliyiz." diye konuştu.

Özgecan Aslan'ın öldürülmesiyle ilgili davada 3 sanık hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildiğini hatırlatan Küçük, "Bir hukuk zaferi kazanmıştık. Önemli olan da bu, yani insanların hukuk çerçevesinde cezalarını çekmesidir. Konunu takipçisi olacağız." ifadelerini kullandı.

Üniversite öğrencisi 19 yaşındaki Özgecan Aslan, Mersin'in Tarsus ilçesinde 11 Şubat 2015’te evine gitmek için bindiği minibüste öldürülmüştü.

Tarsus 1. Ağır Ceza Mahkemesi, 3 Aralık 2015’teki duruşmada, sanıklardan Ahmet Suphi Altındöken'in "canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme, bir suçu gizlemek veya başka bir suçun delillerini gizlemek ya da yakalanmamak amacıyla öldürme, başka bir suçu işleyememekten kaynaklanan infialle öldürme, nitelikli cinsel saldırıya teşebbüs ve cinsel saikle kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçlarından ağırlaştırılmış müebbet ve çeşitli suçlardan 27 yıl hapisle cezalandırılmasına karar vermişti.

Baba Necmettin Altındöken'i "canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme, bir suçu gizlemek veya başka bir suçun delillerini gizlemek ya da yakalanmamak amacıyla öldürme, başka bir suçu işleyememekten kaynaklanan infialle öldürme" suçlarından ağırlaştırılmış müebbet hapse mahkum eden mahkeme heyeti, sanık Fatih Gökçe'nin ise "canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme, bir suçu gizlemek veya başka bir suçun delillerini gizlemek ya da yakalanmamak amacıyla öldürme, nitelikli cinsel saldırı, başka bir suçu işleyememekten kaynaklanan infialle öldürme" suçlarından ağırlaştırılmış müebbet ve çeşitli suçlardan 24 yıl hapisle cezalandırılmasını kararlaştırmıştı.