ADANA (AA) - Adana merkezli 4 ilde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY), finans kaynaklarına yönelik operasyon kapsamında 2 kişi daha gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen 13 zanlıdan 2'si tutuklandı.

Adana Cumhuriyet Başsavcılığınca, 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin FETÖ/PDY'nin finans ayağına yönelik soruşturma kapsamında Adana, Afyonkarahisar, Konya ve Manisa'da düzenlenen operasyonda 17 şüpheliden 2'sinin daha yakalanmasıyla gözaltına alınanların sayısı 13'e yükseldi.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğündeki işlemleri tamamlanan, aralarında kentin tanınmış tatlı firmalarından birinin sahibinin de yer aldığı şüpheliler, Adana Adli Tıp Biriminde sağlık kontrolünden geçirildi.

Topladıkları "himmet" paralarını foreks piyasalarında değerlendirerek örgüte aktardıkları ileri sürülen zanlılar, daha sonra adliyeye sevk edildi.

Savcılıkta ifadeleri alınan zanlılardan 3'ü serbest bırakılırken, hakim karşısına çıkarılan tatlı firması sahibi Veli Karahan ile Şeref Can tutuklandı, A.B, M.Y, A.K, Z., A.N.S, R.A, F.T ve H.C adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

Haklarında yakalama kararı bulunan 4 şüpheli aranıyor.