ADANA (AA) - Adana'da, araç park etme nedeniyle çıktığı ileri sürülen tartışmada evli çift, komşuları tarafından öldürüldü. Adliyeye sevkedilen zanlı kardeşlerden biri tutuklandı, diğeri adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Alınan bilgiye göre, merkez Çukurova ilçesi Toros Mahallesi'ndeki bir apartmanın 6'ncı katında oturan ağabey Sadık U. (59) ile kardeşi Hasan U. (54), apartmanın otoparkına araç park etme nedeniyle komşuları Tekin Özmetin'in (35) dairesine gitti.
Çıkan tartışmanın büyümesi üzerine Özmetin ile eşi Sinem Özmetin (38), Sadık ve Hasan U. tarafından ateş edilerek öldürüldü. Zanlılar olaydan sonra polise teslim oldu.

Öte yandan, cinayeti duyan Özmetin'in yakınları apartmana geldi. Eve girmek isteyen ölenlerin yakınlarına polis izin vermeyince arbede çıktı. Polisler, biber gazı sıkarak kalabalığı dağıttı.
Çiftin cesetleri, cumhuriyet savcısının incelemesinin ardından Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.

- Zanlılardan Hasan U. tutuklandı

Cinayet zanlısı olarak gözaltına alınan Hasan U. ve Sadık U'nun emniyetteki işlemleri tamamlandı. Çelik yelek giydirilerek polislerin arasında Adana Adli Tıp Birimi'ne getirilen zanlılar, buradaki sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edildi.

Zanlı kardeşlerden Hasan U. tutuklanırken, ağabeyi Sadık U. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
Bu arada, öldürülen Özmetin çiftinin cenazesi yakınları tarafından Adana Adli Tıp Kurumu morgundan alınarak Akkapı Mezarlığı'nda defnedildi.
İki aile arasındaki sorunun önceki bir tarihte Hasan U'nun, Özmetin çiftinin oğluna hakaret etmesi nedeniyle başladığı, kavgalı olan ailelerin husumetleri nedeniyle poliste 6 dosyadan kayıtlarının bulunduğu öğrenildi.