MALATYA (AA) - Malatya'da kayısı üreticisi ve fotoğraf sanatçısı Orhan Akkaya tarafından hazırlanan "Güneşin Altın Yumurtası" isimli kitap düzenlenen kokteylle tanıtıldı.

Vali Mustafa Toprak, Malatya Ticaret Borsasında düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmada, yapılan çalışmayla kayısının tarladan pazara olan serüveninin büyük bir meşakkatle fotoğraf karelerine yansıtıldığını belirtti.

Üreticinin alın terinin karşılığını alabilmesi için valilik olarak kendilerine de önemli görevler düştüğünü ifade eden Vali Toprak, esere verdiği emekten dolayı Akkaya'ya teşekkür ederek, "Orhan Bey sadece bir üretici yada yetiştirici değil, aynı zamanda duygusunu, enerjisini, heyecanını üretimle birlikte tüm insanlıkla paylaşmak üzere bunları güzel bir kitap haline getirdi." dedi.

Kendisinin de çocukken dedesinin köyünde kayısı topladığını anlatan Toprak, fotoğrafların kendisini güneşin altında kayısının çekirdeğini çıkararak, kurutmaya bıraktıkları günlere götürdüğünü dile getirdi.

Malatya Ticaret Borsası Başkanı Gürsel Özbey de, kayısıyı fotoğraflayarak, kayısının tanıtılmasına katkı sağlayan fotoğraf sanatçısı Akkaya'ya teşekkür etti.

Akkaya da kayısıyla ilgili görsel arşivin olduğunu bu nedenle bir fotoğraf çalışması yapmaya karar verdiğini belirterek, "Kayısının öyküsünü tohumdan sofraya kadar anlatan bir kitap hazırladım. İşin mutfağından başlayarak, işçilerden emeğini katarak, bir çalışmanın içine girdim. Kentler büyüdükçe insanlar kayısı ve meyvelerin sofralarına gökten düştüğünü sanıyor. Onun hangi alın teriyle geldiğinin farkında değiller." diye konuştu.

Konuşmaların ardından Akkaya Vali Toprak ve Özbey'e "Güneşin Altın Yumurtası" kitabını hediye etti.