GAZİANTEP (AA) -  Ülke turizminin gelişmesine katkılar sunmayı ve yatırımcılar arasında işbirliği oluşturmayı hedefleyen Güneydoğu Anadolu Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği (GATOD) kuruldu.

GATOD'dan yapılan açıklamaya göre, Mete Akcanın başkanlığındaki GATOD üyelerinin, Zafer Bakbak, Turgut Ercan, Sibel Tütüncüler, Önder Bayram, Nedim Bahar ve Murat Karagüllü'den oluştuğu belirtildi. 

Geçtiğimiz günlerde Gaziantep Emniyet Müdürü Erhan Gülveren'i ziyaret eden GATOD yönetimi, ardından Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu ve İl Kültür ve Turizm Müdürü Ergün Özuslu'yla görüşerek derneğin kuruluşu ve hedefleri hakkında bilgi verdi. 

GATOD'un öncelikli faaliyet alanının Güneydoğu Anadolu bölgesini kapsadığını belirten Akcan şunları kaydetti:

"Bizim GATOD olarak hedefimiz, bölgemizdeki turistik otelciler ve işletmelerle koordine içerisinde olmak. Sektörümüzde yer alan isimlerle sık sık bir araya gelmeyi, sorunlarımıza birlikte çözüm aramayı ve turizme nasıl daha fazla katkı sağlayabiliriz, bunları ele almayı planlıyoruz. Bu sayede bilgi ve tecrübelerimizi birleştirerek, ülke turizminin gelişmesine de ciddi şekilde katkı sunmayı hedefliyoruz."

GATOD'un turizmde önemli bir misyon üstleneceğini kaydeden Akcan, GATOD sayesinde bölgede yeni yatırım ve işbirliği fırsatlarının oluşacağına inandığını söyledi.