DİYARBAKIR (AA) - Şırnak, Siirt, Batman ve Diyarbakır'da, İmralı Cezaevi'nde hükümlü bulunan Abdullah Öcalan'ın Kenya'da yakalanarak Türkiye'ye getirilişinin yıl dönümünü bahane ederek izinsiz gösteri düzenlemek isteyen gruplara güvenlik güçleri müdahale etti.

- Batman

Petrolkent Mahallesi'nde yüzleri maskeli bir grup yolu trafiğe kapatarak izinsiz gösteri yapmak istedi.

Olay yerine gelen güvenlik güçlerinin dağılmaları yönündeki uyarılarını dikkate almayan göstericiler, polis ekiplerine molotofkokteyli, havai fişek ve taşla saldırdı.

Güvenlik güçleri göstericilere biber gazı ve tazyikli suyla müdahalede bulundu.

- Siirt

Ulus Mahallesi'ndeki Şehit Polis Kemal Kefeli Polis Lojmanları ile Cumhuriyet Karakolu önüne gelen yüzleri maskeli grup, lojman önünde güvenlik önlemi alan polis noktasına el yapımı patlayıcı, molotofkokteyli ve havai fişekle saldırdı. 

Güvenlik güçlerinin biber gazı ve tazyikli suyla müdahalesinin ardından göstericiler ara sokaklara kaçtı.

Güvenlik güçleri karakol ve lojmana saldıran grup arasında yer aldığı gerekçesiyle Y.Ö (17) gözaltına aldı.

Kurtalan ilçesinde ise Hakların Demokratik Partisi ve Demokratik Bölgeler Partisi üyelerinin meşaleli yürüyüşüne polis izin vermedi.

- Şırnak

Cizre ilçesinde Nusaybin, İdil, Yafes, Orhan Doğan Caddesi ile Yeni Çevre Yolunu trafiğe kapatarak polise ses bombası, havai fişek, molotofkokteyli ve taşla saldıran gruba güvenlik güçleri biber gazı ve tazyikli suyla müdahale etti.

Çıkan olaylarda bir polis kolundan yaralandı. Cizre Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alınan polisin durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Gösterilerde kullanılan molotofkokteyllerin zırhlı araca isabet etmesi sonucu çıkan yangını ise TOMA araçları söndürdü.

Silopi'de Birinci ve İkinci Cadde'yi trafiğe kapatarak izinsiz gösteri yapmak isteyen gruba güvenlik güçleri müdahalede bulundu. Bu sırada bir gazeteci ayağından yaralandı.

İdil ilçesinde Adile Naşit ve Alanya Caddesi'ni trafiğe kapatarak izinsiz gösteri yapmak isteyen gruba güvenlik güçleri izin vermedi.

- Diyarbakır

Sur, Yenişehir ve Bağlar ilçesinde izinsiz gösteri yapmak isteyen gruba güvenlik güçleri müdahale etti.

Polislerin müdahalesi sonucunda göstericiler ara sokaklara kaçtı.