Döviz fiyatlarındaki artışa duyarsız kalmayan yurt dışında yaşayan gurbetçi vatandaşlar Türkiye’den arsa ve gayrimenkul alımları yapmaya başladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısına üzerine harekete geçen Almanya’da çalışan Türk asıllı Sezai Altunsarı, Türkiye’ye gelerek, gayrimenkul yatırımı yaptı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla harekete geçtiğini belirten Altunsarı, "Dövizlerimi Türkiye’de değerlendirmek istedim. Yaptığım araştırma sonrası gayrimenkul yatırımı yapmaya karar verdim. Ayrıca yüksek kur avantajından yararlanmak istedim. Yurt dışında edindiğim birikimlerimi Türkiye’ye getirdim. Ankara’dan arsa ve gayrimenkul alımı yaptım. Dönem milletçe kenetlenme zamanı. Bu konuda her Türk vatandaşı daha duyarlı hareket etmek zorundadır" dedi.

Arsaya yatırım yapmanın tam zamanı

Konuya ilişkin açıklama yapan Çamsoy İnşaat Danışmanlık ve Yatırım Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Arcan Çamsoy, "Son aylarda Dolar ve Euro’daki spekülasyonlarla aşırı hareketlenme var. Cumhurbaşkanımızın çağrısına yurt dışındaki gurbetçilerimiz de katılıyor. Yüksek miktarda Euro ve Dolar birikimlerini bozdurup Ankara’da arsa alarak dezavantajı avantaja çeviriyor. Böylece hem Türkiye ekonomisine katkıda bulunuyor, hem döviz üzerinden Türkiye’ye karşı saldırılara karşı dik duruyor. Böylece ilerisi için en iyi yatırım aracı olan arsa alıyorlar. Yatırımcılar için 2017 yılı arsa almanın tam zamanıdır. Biz Almanya ve Amerika’da yaşayan Türk vatandaşlarımıza arsa yatırımı ve gayrimenkul geliştirme konusunda yardımcı oluyoruz. Döviz üzerinden ekonomik darbe yapılmak isteniyor. Ortada büyük bir oyun var. Maalesef Türkiye içindeki işbirlikçi baronlar bu spekülasyonlara çanak tutuyorlar. Fakat bu konuda asla başarılı olamayacaklar. Çünkü hem Türkiye eski Türkiye değil, hem de Türk ekonomisinin gücü eskisiyle kıyas edilemeyecek kadar kuvvetlidir" dedi.