Bitlis’in Güroymak İpekyolu Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin hazırladığı uygulamalı fizik alanındaki “Bu direksiyon hayata yön veriyor” adlı proje Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu’nun (TÜBİTAK) düzenlediği 46. orta öğretim öğrencileri araştırma projeleri yarışmasında bölge birincisi seçildi.

Bu yıl bölge finali Van’da düzenlenen 46.TÜBİTAK Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışmasının Bölge elemelerine fizik alanındaki “Bu direksiyon hayata yön veriyor” adlı proje ile katılan Güroymak İpekyolu Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi, Ahlat ve Tatvan ilçelerinde ki 2 proje ile birlikte bölge birinciliğini elde ederek 25-29 Mayıs tarihleri arasında Ankara’da yapılacak olan final yarışmalarına katılmaya hak kazandı.

Güroymak İpekyolu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak bu yıl 46.sı düzenlenen TÜBİTAK Ortaöğretim öğrencileri araştırma projelerine 9 proje için başvuru yaptıklarını ve bu projelerinden birinin Van’da ki bölge finaline çağırıldığını belirten Güroymak İpekyolu Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Asef İşbiter, yapılan değerlendirme sonucunda “Bu direksiyon hayata yön veriyor” isimli projelerinin uygulamalı fizik alanında bölge birinciliği elde ettiğini söyledi.

Bitlis ilinden toplam 3 projenin farklı branşlarda birinci seçilerek 25-29 Mayıs tarihleri arasında Ankara’da yapılacak olan final yarışmalarına katılacağını ifade eden Okul Müdürü İşbiter, “Projemiz, Proje danışman öğretmenimiz Oğuzhan Sarıdöl ve proje öğrencimiz Sümeyye Ünal tarafından hazırlandı. Uygulamalı fizik dalında hazırladığımız projemizde kaza anında sürücülerin yaralanmalarını en aza indirmek amacıyla arabaların direksiyon sistemine yay takarak direksiyona esnek bir özellik kazandırdık. Böylece sürücü direksiyon simidine çarptığında direksiyon içeri doğru gidip gelerek sürücüye uygulanan tepki kuvvetini en aza indirerek kazalarda sürücü yaralanmaları ve ölümlerini en aza indirmeyi amaçladık. Bölge finalinde de oldukça ilgi gören projemiz bölge birincisi seçildi. Ben bu vesile ile elde edilen başarıdan ötürü Proje danışman öğretmenimiz Oğuzhan Sarıdöl ve proje öğrencimiz Sümeyye Ünal’ı tebrik ediyorum. İnşallah final yarışmasında da bu projemiziden iyi bir derece bekliyoruz.” Diye konuştu.