ADIYAMAN (AA) - İSMAİL KAYA - Mevsim normalleri üzerinde seyreden hava sıcaklıkları, Dünya Kültür Mirası Nemrut Dağı'na yerli turist sayısını artırdı.

Adıyaman sınırları içerisindeki Nemrut Dağı, hava sıcaklıkları dolayısıyla adeta yaz aylarını aratmayan günlere sahne oluyor.

Türkiye'nin dört bir yanından gelen ziyaretçiler, Nemrut'taki bir yandan eşsiz tarihi kalıntıları görme imkanı bulurken, bir yandan da güneşin doğuşu ve batışı sırasındaki emsalsiz manzaranın keyfini sürüyor.

Gümüşhane'den Adıyaman'ın Kahta ilçesine öğretmen olarak atanan Umut Güner, kasımda havanın sıcak olmasıyla nedeniyle ailesiyle Nemrut'a geldiklerini söyledi.

Güner, "Annem babamla ilçeye geldiğimizde heyecanla ziyarete çıktığımız ilk yer Nemrut oldu. Nemrut gerçekten büyüleyici." dedi.

Bursa'dan Adıyaman'daki tarihi yerleri gezmek için gelen Sevgi Cantekin de Nemrut'a 28 yıl önce geldiğini, geçen süreçte Nemrut'u tekrar gezme gibi bir özlemi olduğunu dile getirdi.

Adıyaman'ın tarihi ve kültür yerlerini ziyaretten mutluluk duyduğunu dile getiren Cantekin, Nemrut'un görülmesi gereken yerlerden birisi olduğunu kaydetti.

- "35 binden fazla kişi ziyaret etti"

Milli Parklar Müdürlüğü görevlisi Bilal Mente de 2016'da Nemrut Dağı'na 35 binden fazla ziyaretçinin geldiğini, bunun küçümsenmeyecek bir rakam olduğunu söyledi.

Adıyaman'a ve Nemrut Dağı'na gelmek isteyenlerin buraları huzur içinde, gönül rahatlığıyla gezebileceğini kaydeden Mente, sadece bayram tatillerinde 10 bine yakın ziyaretçinin geldiği Nemrut Dağı ve Adıyaman'ın terörden uzak, huzur bölgesi olduğunu ifade etti.

Kasımda olunmasına karşın havaların mevsim normallerinden yüksek olması sayesinde bu dönemde de Nemrut'a ilginin arttığını belirten Bilal Mente, Nemrut'u sevenlerin güzel havayı mutlaka değerlendirmeleri gerektiğini, güneşin doğuşunun ve batışının en güzel izlendiği yer olan Nemrut'un eşsiz manzarasının her mevsim çok güzel olduğunu dile getirdi.

Mente, Nemrut'a gelen bütün ziyaretçilerin buradan oldukça memnun ayrıldıklarını da aktararak, bunun kendilerini de memnun ettiğini sözlerine ekledi.