Türkiye’nin dört bir yanından üreticilerin katılacağı Teke Yöresi 2. Canlı Hayvan, Hayvancılık, Tarım Teknolojileri ve Yem Fuarı, en güzel keçi, teke ve inek yarışmasına ev sahipliği yapacak.
210 bin büyükbaş, 362 bin küçükbaş hayvan ile sektörde 263 kooperatifin bulunduğu Burdur, bu hafta üreticilerin dev buluşmasına tanık olacak. GL Platform Fuarcılık tarafından ilki geçtiğimiz yıl Burdur’da gerçekleştirilen Teke Yöresi 2. Canlı Hayvan, Hayvancılık, Tarım Teknolojileri ve Yem Fuarı, bu yıl 28 Nisan-1 Mayıs tarihleri arasında 35 bin metrekarelik Uzay Çatı altındaki Burdur Kapalı Pazar Yeri’nde düzenlenecek.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik’in de açılışına davetli olduğu fuar aynı zamanda güzellik yarışmalarına da ev sahipliği yapacak. KÖYKOOP ve Burdur Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği tarafından gerçekleştirilecek Burdur Honamlı Keçi ve Teke Güzellik Yarışması’nda, üstün genetik ve ırk özelliklerine sahip küçükbaş ırklar boy gösterecek.
"ÜRETİCİ ÇOK ÇALIŞTI"
Köy Koop Merkez Birliği Genel Başkanı Yakup Yıldız, "Üreticilerimiz hayvanlarını yetiştirmek ve güzelleştirmek için yıl boyunca çalıştı, çok büyük emek gösterdi. Şimdi bunları herkesin görmesini istiyorlar" dedi. Burdur’da sektörün son dönemde büyük bir gelişim içinde olduğuna dikkat çeken Yıldız, fuar ile aynı zamanda son yeniliklerin de üreticilerle buluşacağını belirterek, "Fuar için herkes elini taşın altına koymalı. Çünkü ne kadar çok destek ve katılım sağlanabilirse sektöre de o kadar çok faydası olur" diye konuştu.
HEYECAN DORUKTA
Öte yandan Burdur Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği tarafından düzenlenecek 11. Damızlık İnek Güzellik Yarışması’nda ise heyecan dorukta olacak. Birlik Başkanı Kamil Özcan, fuarın Türkiye’nin her tarafından sektör temsilcilerini ağırlayacağını, önümüzdeki yıllarda ise uluslararası boyutu taşınması için çalışacaklarını ifade ederek, "Burdur damızlık üretimi ve satışında marka haline geldi. Bu nedenle artık marka değerini daha yukarıya çıkarmak için elimizden geleni yapacağız" dedi.
Özcan, 4 kategoride düzenlenecek yarışmada dereceye giren yetiştiricilere para ödülünün yanı sıra 1 yıllık hayat sigortası, 1 yıl içerisinde kullanılmak üzere ücretsiz 5 suni tohumlama ve sürpriz ödüller verileceğini de söyledi.