Türkiye Haber Kameramanları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Aytekin Polatel, “Türkiye Haber Kameramanları Derneği olarak kalkışmanın ilk saatlerinde demokrasiden yana olduğumuzu belirten bir açıklama yaparak tavrımızı ortaya koyduk. Bir kez daha vurguluyoruz, halkın iradesi silah zoru ile bastırılamaz, hiçbir egemenlik silahlı bir grubun emrine teslim edilemez”dedi.
Polatel, yaptığı yazılı açıklamada, “15 Temmuz Cuma günü tarihin sayfalarına kara bir leke olarak gömüldü. FETÖ/PDY terör örgütü’nün demokratik, laik, sosyal ve hukuk devleti olan ülkemize yönelik kalkıştığı darbe girişimi halkımızın karşı durmasıyla, ilk andan itibaren Türk Bayraklarıyla sokaklarda tanklara geçit vermemesiyle bastırıldı. Bu süreçte biz haberciler görüşü/tarafı her ne olursa olsun olanı biteni saniye saniye kamuoyuna aktardık. Bombalanan Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda, Özel Harekat Dairesi’nde ve alanlarda bombaların altında canımız pahasına çektiğimiz görüntüler, geçtiğimiz haberlerle görevimizi yerine getirdik” ifadesini kullandı.
"Canları pahasına görevlerin iyaptılar"
Türkiye Haber Kameramanları Derneği olarak kalkışmanın ilk saatlerinde demokrasiden yana olduklarını belirten bir açıklama yaparak tavırlarını ortaya koyduklarını belirten Polatel şunları kaydetti: “Bir kez daha vurguluyoruz, halkın iradesi silah zoru ile bastırılamaz, hiçbir egemenlik silahlı bir grubun emrine teslim edilemez. Bu süreçte devletimizin yayın organı TRT, darbe girişimcileri tarafından kuşatılmış, orada çalışan meslektaşlarımız silah zoru ile kelepçelenerek zorla konsan bildiri okutulmuştur. Halkımız oraya da canı pahasına müdahale etmiş, kurumu cuntanın elinden kurtarmıştır.Aynı şekilde İstanbul’da Doğan Medya Grubu bir grup askerin silahlı baskınına uğramıştır. Olayın en başından bu yana üyemiz Ahmet Akpolat kamerası ile görüntü alırken cuntacıların müdahalesine uğramıştır. Silahlı bir grup askerin kamerasını elinden alma girişimine sonuna kadar direnmiş kamerasını teslim etmemiştir. Bastırılan bu hain darbe girişimi sırasında canı pahasına alanlarda görevini yapan, ailesini ve geride bıraktıklarını bir an olsun bile düşünmeden çektiği görüntüleri haber merkezlerine ulaştıran, bu süreçte toplumu her zaman olduğu gibi bu kalkışma sırasında da doğru bilgilendirmek için elinden gelen gayreti gösteren hem üyelerimize hem de diğer meslektaşlarımıza sonsuz teşekkür ediyoruz.“