Bursa’nın İnegöl ilçesinde haç işaretine benzediği iddia edilen mihraba Halk Özel Harekatı (HÖH) müdahale etti. Sosyal medya hesabından haç işaretine benzeyen mihrabın düzeltildiğini belirten İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, istavroza benzeyen ortadaki bölümün cam yapılarak tamamen düzeltileceğini söyledi.
Bursa’nın İnegöl ilçesinde Konukoğlu ailesi tarafından 17 sene önce yaptırılan Sani Konukoğlu Camii’nin mihrabının haç işaretine benzer bir mimaride inşa edilmesi tepkilere sebep oldu. Karşıdan bakıldığında bariz olarak haç işaretine benzeyen mihrap, alışılagelmiş mimariden uzak yapısıyla da dikkat çekmişti. Sosyal medyadaki tartışmalar devam ederken, twitter hesabından konuyla ilgili mesaj paylaşan İnegöl Belediye Başkanı Ali Nur Aktaş, “Sani Konukoğlu Camii’ndeki mihrap kısmı düzeltildi. Ortadaki bölüm cam yapılarak komple düzeltilecek” dedi.
Öte yandan caminin minberinin bugüne kadar dikkat çekmediğini belirten bir belediye yetkilisi, "Müftülüklerdeki ilgililerle bu konu hakkında temas kuruldu. Ancak herhangi bir netice elde edilemedi. Son yaşanan olayların ardından vatandaşlarımız daha hassas yaklaşıp sosyal medyadan baskı yapınca, müftülük, hayırsever aileyle irtibat kurup, minberin düzeltilmesi için harekete geçti. Minberin üzerinde de ne olduğu bilinmeyen Arapça bir yazı vardı, o da kaldırıldı" şeklinde konuştu.
Öte yandan sosyal medyada paylaşılan fotoğrafın altına yorum yapan bir vatandaşın, "Haç işaretli mihraba HÖH (Halk Özel Harekatı) müdahale etti" yazması dikkat çekti.