Rize’nin Pazar İlçesi’nde yaşayan Gültekin Cihan yıllardır beklediği hac kurası bir türlü çıkmayınca, hac için biriktirdiği parayı mahalle yolunun yapımı için kullandı.
Pazar İlçesi Elmalı Köyü Cihan Mahallesi’nde yaşayan 67 yaşındaki Gültekin Cihan, aldığı bir kararla tüm mahallelinin duasını aldı. Cihan, 2010 yılında emekli olduktan sonra aldığı emekli ikramiyesi ile hacca gitmek için başvuruda bulundu. Ancak aradan geçen altı seneye rağmen bir türlü hac kurası kendisine çıkmadı. Cihan, bu yıl da hac kurası kendisine çıkmayınca parasını hayırlı bir işte kullanmaya karar verip, mahalle sakinlerinin çay bahçelerine giden bir yol yapmak için kolları sıvadı. Gültekin Cihan’ın öncülüğünde mahalle muhtarı Hamdi Kahramantürk, mahalle sakinlerinin desteği ile yolun önemli bir kısmı tamamlandı.
Haç parasını yol yapmak için kullanan Cihan yaptığı açıklamada, mahallesinin yıllardın yol çilesi çektiğini, toplanan çayları kilometrelerce mesafeden omuzlarında taşımak zorunda olduklarını ifade ederek “Yıllardan beni bu yol sıkıntımız var. Bu sıkıntının en büyüğünü hanımlarımız çekiyordu. Hanımlarımız da artık isyan eder bir noktaya gelmişti. Bu yol yıllardan beri içimizde bir uhdeydi. Bir türlü gerçekleştiremiyorduk. Şimdi genç bir muhtarımız var. Rabbim kendinden razı olsun. Bize çok yardımcı oluyor” dedi.
YOL DA HAYIRLI BİR İŞ
Cihan, hacca gitmek kadar olmasa da yol yapmanın da hayırlı bir iş olduğunu ifade ederek “Türkiye’de hac kurası kolay kolay çıkmıyor. Müracaat ettim. 5-6 yıldır bekliyorum ama maalesef kura bana çıkmadı. Ne zaman da çıkacağı belli değil. Ne zaman öleceğimiz de belli değil. Dolayısı ile yol hizmeti de hayırlı bir iştir. Her yıl kura çıkmayınca üzülüyordum. Ama bu yıl çıkmadığına sevindiğimi de söyleyebilirim. Aksi takdirde yolun yapılması için kaynak sağlamakta sıkıntı çekecektim. Çıksaydı niye bir yolunu bulup giderdim ama zor olurdu. İnşallah rabbim ömür de verirse, nasip ederse ilerde gitmek istiyorum” diye konuştu.
Yolun yapılmasında büyük emeği olan ve köyün sevilen Muhtarı Hamdi Kahramantürk yaptığı açıklamada, “Muhtarlığımız çabası ve vatandaşlarımızın katkısı ile Rabbimizin izni ile yola başladık. İnşallah bitireceğiz. Gültekin abiye hac kurasının çıkması birkaç yıl daha sürermiş. Oda hac için biriktirdiği parayı bu yol da kullandı. Bu herkesin yapmayacağı bir şey. Yol yapmak hacca gitmek kadar sevap olmasa da ona yakın bir sevap olduğunu düşünüyorum. Çok güzel bir düşünce. Tebrik ediyoruz kendisini“ şeklinde konuştu.
HACCA GİDEBİLMESİ İÇİN DUA EDİYORLAR
Mahalle sakinleri yaptıkları açıklamada, çay bahçelerine giden yol olmadığı için yıllardır büyük çile çektiklerini ifade edip, yolun yapılmasında öncülük eden Gültekin Cihan’ın hacca gidebilmesi için kendisine dua ettiklerini söylediler. Mahalle sakinleri yaptıkları açıklamada, “35 yıldır bu köyde gelinim. Buraya geldiğimde yol olmadığını görünce şaşkınlık yaşadım. Çay tarımında Gürcü işçilere bile çay taşıtamıyoruz. O kadar zor durumdayız ki bildiğiniz gibi değil. Gültekin abi bu kış bu yola başlayabilmek için uyku uyumadı. Bu da bir şekilde Hac sayılır. Önümüzdeki yıllarda kuranın kendisine çıkması ve hacca gidebilmesi için dua ediyoruz” dediler.