HATAY (AA) - İskenderun Belediyesi sınırları içerisinde faaliyet  gösteren ve pazar günleri iş yerlerini açmak isteyen esnafların Hafta Tatil Kanunu uyarınca tatil ruhsatlarını almak için 31 Ocak tarihine kadar müraacat etmeleri gerektiği bildirildi.

İskenderun Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, yapılacak denetimlerde ruhsatı olmayan esnaflar hakkında yasal işlem yapılacak.

Açıklamada, hafta tatil ruhsatlarının zorunlu olması belirtilirken, ruhsat almak isteyen esnafların İskenderun Belediyesi Ruhsat ve Denetim Müdürlüğüne iş yeri açma ve çalışma ruhsatı fotokopisi ve 1 fotoğraf ile başvurmaların istendi.

- Ölçü ayar ruhsatları için de müracaatlar başladı

İskenderun'da faaliyet gösteren esnafların kullandığı ölçü ve tartı aletlerinin 2015 yılı işlemlerinin müracaatları da başladı. 

 Masa terazi, elektronik terazi, ibreli terazi, metre, litre, kantar ve baskül gibi ölçü ve tartı aletleri bulunan ve kullanan esnafların şubat ayının son gününe kadar İskenderun Belediyesi Ölçüler Ayar Memurluğuna müracaat etmeleri gerektiği bildirildi.