Hakkari'de, ilk kez Gençlik ve Spor il Müdürülüğü ile Türkiye Oryantiring Federasyonu Hakkari İl Temsilciği tarafından, okullararası küçükler ve yıldızlar kategorisinde Oryantiring (Yön bulma) yarışması düzenlendi.

Hakkari Merkez Pehlivan Mahallesi Müdürdar Caddesi'nde düzenlenen ve yarışmanın startı; Türkiye Oryantiring Federasyonu Temsilcisi Metin Antepüzümü, Oryantiring Hakkari il Temsilcisi Ebru Atmaca, Oryantiring Hakkari İl Hakemleri Hacı Tansu, Ümmihan Karataş tarafından verildi.Yarışmaya katılan 50 sporcu, kendilerine verilen bölgenin haritasında belirtilmiş hedeflere, sırasıyla ve en kısa sürede ulaşmaya çalıştı. Kontrol noktalarında bulunan turuncu-beyaz bayrağın yanındaki zımbayı ellerindeki haritaya bakarak, bitiş noktasını bulmak için çabaladılar. Mahalle arasına yerleştirilen hedefleri sırasıyla geçen yarışmacıların sonraki hedefi, yarışı en kısa sürede tamamlamak olurken başarısızlar diskalifiye edildi.

Oryantiring Federasyonu Temsilcisi Metin Antepüzümü,Hakkari'de ilk defa okullararası küçük ve yıldızlar kategorilerinde Oryantiring yarışması düzenlediklerini söyledi.
Antepüzümü,"Oryantiring gençlerin ellerine verilmiş olan pusula ve haritayla saklamış olduğmuz hedeflerin bulunmasını sağlıyor. Çok güzel bir spor dalı. Hakkari'de bunu ilk defa yapmanın gururu ve mutluluğu içerisindeyiz.Hakkari halkı da bu konuda çok hevesli ve görsel şovu grömek istiyor.Buradan mahalle içerisine girip toplam 1 kilometrelik alanda pusulaları bulup varış noktasına gelecekler.Bu yarışmaya ortaokullarda okuyan yıldız ve küçükler kategorilerinde yapılıyor.Hakkari'nin kötü imajını sporla değiştirmeyi planlıyoruz.Federasyon Başkanımız da bu konuda çok kararlı" dedi
Akşam saatlerinde son bulacak olan Oryantiring yarışmasında dereceye girenlere kupalar verilecek.