Araştırmacı-yazar Mehmet Akar, hal dilinin sözden önemli olduğunu söyledi. İnsanların kendi hayatında yaşamadığını başkalarına yapın edin diye konuşmasının hiç bir tesirinin olmayacağını belirten yazar Akar, hal dilinin her zaman sözden etkili olacağını kaydetti.

Manavgat Girişimci İşadamları Derneği'nin(MAGİAD), Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası(MATSO) toplsantı salonunda düzenlediği bilgi ve tecrübe toplantısında 'Güllerin Efendisi'nin İkna Gücü' isimli konferans veren Akar, Güllerin Efendisi Hz. Muhammed(SAV) söylediği her hikmetli sözün insanlar üzerinde tesirli olmasındaki en etkili gücün mübarek ağzından çıkan her sözü hayatında yaşaması olduğunu söyledi.

Anne ve babaların çocuklarına her hareketiyle rol model olması için hayatında yaşamadığı bir şeyi yap diye dikta etmesinin hiç bir tesirinin olmayacağını vurgulayan Akar, bunun sigara içen bir doktorun hastasına sigara içme deme gibi abesle iştigal olacağını ifade etti.

Dünyaya gelişiyle kainatı şereflendiren Güllerin Efendisi Hz. Muhammed(SAV) 23 yıllık peygamberlik vazifesi süresince her söylediği kutlu sözü hayatında tatbik ettiğinin altını çizen Akar, Cenab-ı Allah'ın Habibim diye hitapta bulunduğu Sonsuz Nur sahibi En Sevgili'ye peygamberlik vazifesi verilmeden önceden insanların içinde Muhammedül emin ismi ile bildiğini kaydetti.

Günümüzde kangren olmuş sorunları bir kahve içimi rahatlığıyla çözmenin yolunun Güllerin Efendisi'nin örnek hayatını, her müminin hayatına tatbik etmesiyle mümkün olacağını vurgulayan Akar, "Kendi hayatımızda yaşamadığımız güzel hasletleri başkalarına yapın edin dersek muhataba hiç tesiri olmaz. Hal dili her zaman söz dilinden daha tesirlidir. Namaz kılmayan bir baba oğluna oğlum namaz kıl derse hiç bir tesiri olmaz. Yine aynı şekilde anne ve baba evde kitap okumuyorsa kızı ve oğluna kitap oku derse o çocuk kitap okumaz. Çocuklara en güzel tesir hal dilidir. Bir anne ve baba evde kitap okuyorsa oğlu ve kızına kitap oku demesine gerek yok. Çocuklar kitap okur. Kendi hayatımızda tatbik etmediğimiz hiç bir davranışı anlatmayalım. Tesiri olmaz. Sözlerimizin tesiri olmak istiyorsak söylediklerimizi kendi hayatımızda yaşamalıyız." diye konuştu.

Konferans bitiminde MAGİAD Başkanı Mehmet Kaba, Akar'a bir buket çiçek takdim etti. Akar, ayrıca Peygamber Yolu Derneği'nin yapmış olduğu Herkes O'nu Okuyor yarışmasında Manavgat'tab dereceye girenlere ödüllerini verdi. Akar, yarışmada derece yapan Recep Köycü'ye yarım altın takdim etti.