Kocaeli’de düzenlenen 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamalarında düzenlenen halat çekme yarışında halat kopunca, Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu ve ekibi yere düştü. Kahkahalarla yerden kalkan Vali, önce çocuklara sarıldı.
Kocaeli’de 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı renkli görüntülere sahne oldu. Seka Park’ta düzenlenen Gençlik Yürüyüşü ile başlayan kutlamalar daha sonra Seka Park uçurtma tepesi önünde devam etti. Uçurtma tepesi önünde önünde kurulan alanda düzenlenen halat çekme yarışlarında Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karasomanoğlu’nun rakibi olan Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu ve ekibi, çektikleri halat kopunca bir anda yere düştüler. Kahkahalarla yerden düşen Vali Güzeloğlu, takımında bulunan minik yarışmacıları kucakladı.
Seka Park’ta düzenlenen Gençlik Yürüyüşü’ne Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeşloğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nun yanı sıra il protokolü, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı. Yaklaşık bin öğrencinin katıldığı Gençlik Yürüyüşü’nün ardından uçurtma tepesi önünde kurulan sahnede il protokolü ve öğrenciler birlikte marşlar söylediler.
Törende öğrencilere seslenen Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Bu güzel bayramı gençlerimize, Cumhuriyetimiz’in kurucusu büyük Atatürk armağan etti. Gençlere armağan etti özellikle. Çünkü gençlik bizim istikbalimiz, yarınımız, geleceğimiz. Geleceğimizin aydınlığı, mutluluğu, huzuru ancak sizin ellerinizde yükselecek. Onun için sizin sağlıklı insanlar olarak bilgili, donanımlı, ahlaklı, ülkesine sevdalı, bu güzel ülkenin güzel insanlarını seven, ülkenin gelişimi için çaba harcayan bütün gücünü kullanan gençler olarak yetişeceksiniz” dedi.
Karaosmanoğlu’nun ardından söz alan Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu ise gençlerin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutlayarak, “Bugün bu güzel günde sizlerle birlikte bayram coşkusunu yaşarken, Cumhuriyete bağlılığımızı, birlik ve beraberliğimizi sonsuza kadar sürdürme kararlılığımızı hep birlikte haykırırken bu bayramı ve sahip olduğumuz bu bayramı bizlere armağan eden bata Gazi Mustafa kemal Atatürk olmak üzere bütün şehitlerimizi ve bugün hala terörle mücadele ve Cumhuriyetimiz’i sonsuza kadar yaşatma uğruna hayatını kaybeden tüm aziz şehitlerimizi bir kes daha rahmet ve minnetle anıyoruz” diye konuştu.
Konuşmaların ardından kutlama alanında düzenlenen çeşitli etkinliklerle, bayrama katılan öğrenciler eğlenme fırsatı buldular.