HATAY (AA) - Deniz Feneri Derneği tarafından "Halep İçin Ekmek Kampanyası" başlatıldı.

Deniz Feneri Derneği Afet Koordinasyon Sorumlusu Doğan Selçuk, yaptığı yazılı açıklamada, kış şartlarında Suriyeliler için yardım faaliyetlerine hız verdiklerini ifade etti.

Suriye'nin Halep kentinde son günlerde yaşanan yoğun bombardıman sonucu yaklaşık 400 kişinin hayatını kaybettiğini, binlerce insanın evsiz kaldığını belirten Selçuk, şöyle devam etti:

"Yeni göç dalgalarının yaşandığı bölgede en önemli ihtiyaçlar, kışlık giyim ve yakacağın yanı sıra ekmek. Suriye'de fırınların büyük kısmı yıkıldı. Ekmek almak isteyen halk, hala ekmek üretebilen ve sayıları çok az olan fırınlar önünde uzun kuyruklar oluşturuyor. Saatlerce sıra bekleyen insanların bir kısmı ise ekmek alamadan dönüyor. Deniz Feneri, gerek Suriye içinde gerekse Türkiye'deki Suriyeli mazlumlara ekmek fırınlarında ve çadırlarda kullanılmak üzere un kampanyası başlattı."

Çatışmaların Halep'te yoğunlaşmasıyla sivil halkın, Türkiye sınırındaki kamplara akın etmeye başladığını vurgulayan Selçuk, "Öncelikli olarak ekmek ihtiyacı bulunan bu kamplara un götürülecek." bilgisini verdi.

Selçuk, kampanya kapsamında 60 liraya bağışlanacak bir çuval unla bir ailenin aylık ekmek ihtiyacının karşılanacağını, bu konuda herkesten destek beklediklerini kaydetti.