HATAY (AA) - Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Genel Başkanı Sare Aydın Yılmaz, Suriye'de Beşşar Esed rejimi ordusu ve rejim yanlısı yabancı terörist grupların kuşatmasındaki Halep'in doğusundan sivillerin tahliyesine yönelik gelişmelere ilişkin "Halep'te insanlığın enkazı savruluyor. Tüm dünya, sanki tek yükümlülüğü, yok olan şehrin ve insanlığın fotoğraflarını paylaşmakmış gibi davranıyor." dedi.

Yılmaz, Reyhanlı ilçesindeki Cilvegözü Sınır Kapısı önünde yaptığı açıklamada, Suriye’de devam eden savaşın en ağır bilançosunun ülkenin ikinci büyük şehri Halep'in ödediğini söyledi.

İslam medeniyetinin kadim şehri olan Halep'in yoğun bombardıman altında yok olduğunu anımsatan Yılmaz, "Neredeyse her an savaş mağduru o topraklara, bir çocuğun veya annesinin cesedi düşüyor. Evlerin, okulların, hastanelerin tamamen yok olduğu, parmakla sayılacak kadar az sayıda doktorun kaldığı, ilaca hasret sabahı bekleyen hastaların acı feryatlarının yankılandığı bir şehir düşünün. Halep'te insanlığın enkazı savruluyor. Tüm dünya, sanki tek yükümlülüğü, yok olan şehrin ve insanlığın fotoğraflarını paylaşmakmış gibi davranıyor." ifadesini kullandı.

- "Halepli kadınlara ve çocuklara sahip çıkacağız"

Yılmaz, Halep'e inen her bombanın sadece evleri yıkıp masum insanların canını almadığını dile getirerek, uluslararası sistemin sözde var oluş sebebi "Evrensel değerler, adalet, insan hakları, demokrasi ve terörizmle mücadele" söylemlerinin "koca bir yalan" olduğunu belirtti.

"Bundan böyle uluslararası sistem iflas etmiştir artık bu kavramları yaşatmak halklara kalmıştır." diyen Yılmaz, şunları kaydetti:

"Türkiye Halep’e destek oluyor ama yalnız. Zulüm çok büyük, adalet ise yalnız. Bu yüzden büyük ve güçlü Türkiye mücadelesi, yalnızca Türkiye’nin mücadelesi değildir. İnsan olarak vicdan sahibi olan herkesin mücadelesidir. Bugün de Halep'ten ülkemize gelen ve gelecek olan Halepli kadınlara ve çocuklara sahip çıkacağız. Biz insan olarak vazifemizi yerine getirmeye çalışacağız. Bu konuda elimizden geldiğince meselenin görünmeyen yüzüne dikkat çekeceğiz. Savaş ve şiddetin mağduru olan kadınların, çocukların güvenliği ve korunmasına destek olmaya devam edeceğiz."