ADIYAMAN (AA) - Adıyaman'daki sivil toplum kuruluşları, yoğun kuşatmaların yaşandığı ve insanların açlıkla mücadele ettiği Suriye'nin Halep şehrinde yaşayanlar için harekete geçti.

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfınca düzenlenen "Halep'e Yol Açın" kampanyasına Adıyaman'daki 45 STK da kayıtsız kalmadı.

Kent genelinde çalışma başlatan STK yetkilileri, ay sonuna kadar 20 tır dolusu yardım malzemesi toplayarak, kampanyaya destek vermeyi amaçlıyor.

Sivil toplum kuruluşu platformu üyesi ve Adıyaman İnsani Yardım Derneği (YADER) Başkanı Fadıl Akkuş, Adıyaman'dan "Halep'e Yol Açın" kampanyası için çalışma başlattıklarını söyledi.

Kentteki 45 STK'nın platform oluşturarak kampanya için bir araya geldiğini ifade eden Akkuş, ay sonunda toplamayı planladıkları un, kuru gıda, battaniye ve ihtiyaç malzemelerini Halep'e göndereceklerini belirtti.

Halep'te insanların kıtlıkla mücadele ettiğini anımsatan Fadıl Akkuş, şöyle devam etti:

"Bombalamalar neticesinde Halep'teki insanların çoğu Türkiye sınırına yaklaştı. Bu bölgelerde bir izdiham yaşanıyor. Mevcut aşevlerinde stoklar tükendi. Bunları desteklemek adına zaman zaman böyle bir kampanya yapmak zorundayız. Bu savaş devam ettiği sürece bu yardımların da devam etmesi gerekiyor. Adıyaman'dan 20 tır yardımı Halep kentine göndermek istiyoruz. Özellikle kuru gıda olarak yardımları göndereceğiz."

Geçen yıl Adıyaman'dan Halep'e 10 tır gıda yardımı gönderildiğini hatırlatan Akkuş, "Adıyaman halkı kadirşinas bir yapıya sahiptir. Bir yerde bir zulüm varsa, insanlar mağdur ediliyorsa, insanların kaderine terk edilmediğini göstermek adına halkımız her zaman elini uzatmıştır. Kış şartlarında evinde oturan, 'bana ne' demeyen bir milletiz. Geçmişte böyleydi, şimdi de böyle olacak. Vatandaşın kampanyaya ilgisi yoğun. Biz inşallah hedefimize ulaşacağız." diye konuştu.