HATAY (AA) - Türk Kızılayı Genel Başkanı Kerem Kınık, "Halep'te 70-80 bin civarında insanın olduğunu ve bunların özellikle İdlib bölgesine yoğunlaşacağını biliyoruz. Kış şartları ağır, barınma imkanları zayıf. Bu insanların geldiklerinde İdlib bölgesinde konaklayacakları yer lazım." dedi.

Kınık, Suriye dönüşü Cilvegözü Gümrük Kapısı'nda gazetecilere yaptığı açıklamada, bugün özellikle Halep'ten gelecek yaralıların ve acil durumda olanların ihtiyaçlarının karşılanması için fizibilite çalışması yaptıklarını belirtti.

Beklenilen tahliyenin bugün gerçekleşemediğini kaydeden Kınık, "Ateşkes bozulmuş oldu. Halep'ten çıkartılan bine yakın insan ara bölgedeydi. Onlarda tekrar yerlerine gönderildiler. Halep'te 70-80 bin civarında insanın olduğunu ve bunların özellikle İdlib bölgesine yoğunlaşacağını biliyoruz. Kış şartları ağır, barınma imkanları zayıf. Bu insanların geldiklerinde İdlib bölgesinde konaklayacakları yer lazım. Bugün bunların fizibilite çalışmalarını yaptık. Bazı bölgeler belirledik." diye konuştu.

Bu bölgelerle alakalı altyapı çalışmalarına başlayacaklarını aktaran Kınık, bölgenin çok acil, barınma, çadır, beslenme, giysi, battaniye, sağlık hizmetleri gibi ihtiyaçları olduğunu vurguladı.

Kınık, Türk Kızılayı olarak, AFAD ve sivil toplum kuruluşlarıyla beraber bu ihtiyaçların karşılanması için ellerinden gelen gayreti göstereceklerini sözlerine ekledi.