HATAY (AA) - İHH İnsani Yardım Vakfı Suriye Çalışmaları Hatay Ofisi Basın Danışmanı Burak Karacaoğlu, Halep'te yaşayan halka acil un, konserve ve kuru gıda malzemeleri ile bebek paketi, süt gibi yaşam malzemelerinin ulaştırılması gerektiğini bildirdi.

Karacaoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Halep'in kuşatma altında bulunduğu süre içerisinde 900'den fazla insanın hayatını kaybettiğini belirtti.

Bombardıman altında binlerce kişinin de yaralandığını aktaran Karacaoğlu, "Saldırılar Esed rejimi ve Rus güçleri tarafından sürekli olarak sivil halka yapılıyor. Şehirde bulunan 8 hastane ve bir kan bankası da vuruldu, oyun parkları, pazar meydanları, fırınlar gibi sivillerin bulunduğu bütün mekanlar ise hedefte oldu." ifadesini kullandı.

Karacaoğlu, bölgede 21 bini çocuk, 155 bini kadın olmak üzere 400 bine yakın sivilin bulunduğunu kaydederek, şu değerlendirmede bulundu:

"Halep'te halk şu an acil olarak temel yaşam malzemelerine ihtiyaç duyuyor. Halep bir ayı aşkın süredir Esed rejimi tarafından kuşatma altındaydı. Kırılan kuşatma sonrası İHH bölgeye yardım seferberliği düzenliyor. Halep'te yaşayan halka acil olarak un, konserve ve kuru gıda malzemeleri ile bebek paketi, süt gibi yaşam malzemelerinin ulaştırılması gerekiyor. İHH bağışçıları tarafından gönderilen yardımlar, İHH Suriye Çalışmaları ekipleri tarafından bölgede bulunan halka ulaştırılacak."