HATAY (AA) - Suriye'nin Halep kenti ve çevresindeki farklı noktalarda oluşturulan yer altı sığınaklarında barınanlara, Biz Ümmetiz Platformu ve Avrasya Vakfı tarafından sıcak yemek ulaştırılıyor.

Platform temsilcisi Abdülhamit Altıntaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ağır bombardıman altındaki Suriye halkının yanında olduklarını söyledi.

Halep'te halkın yaklaşık bir aya yakın süredir yoğun bombardıman altında yaşadığını belirten Altıntaş, "İnsanlar ağır kayıplar verdi. Can güvenlikleri olmaması nedeniyle kendileri için yapılan sığınaklarda yaşam sürüyor. Biz Halepli kardeşlerimizin yanında olmaya devam ediyoruz." diye konuştu.

Kentin 5 farklı noktasında yer altı yemekhanesi oluşturduklarını anlatan Altıntaş, "Gönüllü Suriyeli kadınların yemekhanede pişirdikleri sıcak yemekleri kardeşlerimize saldırı altında ulaştırıyoruz. Halep'in 5 farklı bölgesinde sığınaklarda kalan yaşlı, kadın ve çocuk olmak üzere günde 2 bin 500 kardeşimize yemek veriyoruz." ifadelerini kullandı.

Altıntaş, insanların haftalardır hayatta kalabilmek için yer altı sığınaklarında yaşama tutunmaya çalıştığını vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Yer altındaki sığınaklarda kalan Halepli kardeşlerimiz için hayati önem taşıyan gıda ve su önde geliyor. Sığınaklara gelirken hava saldırılarına veya çatışmalara maruz kalan yaralıların da tıbbi malzemeye ihtiyaçları var. Biz sıcak yemek vermeye devam edeceğiz. Bölgeye daha fazla yardım ulaşması gerekiyor."

Daha önce de Biz Ümmetiz Platformu ve Avrasya Vakfı tarafından Halep kentinde 25 yataklı yer altı hastanesi kurulmuştu.