OSMANİYE (AA) - Memur-Sen Osmaniye Şubesi ve Osmaniye İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Derneği tarafından, Beşşar Esed rejimine bağlı askerlerin ve rejim yanlısı yabancı terörist grupların Halep'teki kuşatmasından tahliye edilen sivillere 4 tır un gönderildi.

Yardım kampanyasında toplanan 100 ton unun 4 tırla Haleplilere gönderilmesi dolayısıyla İl Özel İdaresi binası yakınında tören düzenlendi.

AK Parti Osmaniye Milletvekili Suat Önal, uğurlama töreninde yaptığı konuşmada, Müslümanların birlik ve beraberlik içerisinde olması gerektiğini belirtti.

Türkiye olarak her zaman mazlumların yanında yer alacaklarını ifade eden Önal, şunları söyledi:

"Uzak coğrafya da yakın coğrafya da olsa mazlum, mağdur, yüreği buruklar 'bize bir yardım yapacak din kardeşimiz yok mu?' diye feryat eden kardeşlerimizin o çığlıklarını duyup yardımlarına koşmak, onlar için gayret sarf edebilmek önemlidir. Bu duyguyu taşıyıp en ön planda sergilediğiniz için hepinize teşekkür ediyorum. Allah bizleri bu duygudan mahrum etmesin çünkü Müslümanların arasında birlik beraberlik bozulduğu zaman işte bizim için en büyük tehlike odur."

Memur-Sen Osmaniye Şube Başkanı Mahmut Kahraman ise Halep'e yardım için bir tır hedefiyle başladıkları kampanyanın desteklerle 4 tıra ulaştığını belirtti.

Yardımların kabul olması temennisinde bulunan Kahraman, "Rabbim Suriye’deki kardeşlerimiz için biran önce barış ve huzur gelmesini temenni ediyorum. Bu gün bir tır hesap ederek başladığımız yardım kampanyamızın dört tıra ulaşması bizleri mutlu etti. Allah hayırlarımızı kabul etsin" dedi.

Törende daha sonra Osmaniye İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Derneği Başkanı Nadir Sarıca’nın yaptığı duanın ardından 100 ton un yüklü 4 tır, yola çıktı.