OSMANİYE (AA) - "Halk Elinde Hayvan İslahı Ülkesel Projesi" kapsamında Osmaniye Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nün, "Akkaraman Irkı Koyun Projesi"nin kabul edildiği bildirildi.

İl Müdürü İbrahim Sağlam, yaptığı yazılı açıklamada, kabul edilen projenin hayvan genetik kaynaklarının yerinde korunması ve geliştirilmesi amacıyla uygulandığını ifade etti.

 Sağlam, şunları kaydetti:

"2012 yılında Halk Elinde İvesi Irkı Koyun Islahı Projesine 6 bin 300 hayvan ile katılmayı hak eden kentimiz 2015’de de Akkaraman Koyun Irkı Projesi'yle yaptığı başvuru da bakanlığımız tarafından kabul edildi. Bakanlık yetkililerinin yaptığı incelemede, 6 bin dişi, 300 erkek Akkaraman koyun için projemiz onaylandı. Projeye yetiştiricilerimiz en az 80 dişi 4 erkek Akkaraman koyun ırkı ile katılabileceklerdir. Projeye kayıtlı elit sürüye ait yetiştiricilerimize yavru desteği olarak hayvan başı 70 lira, taban sürülerde ise yavru desteği olarak hayvan başına 35 lira ödenecektir. Ayrıca projede kayıtlı erkek damızlık hayvanlara da hayvan başı 200 lira destekleme ödemesi gerçekleştirilecektir."

Sağlam, projeyle hayvancılığın gelişeceğini, yetiştiricilerin verimi yüksek hayvanlara sahip olacağını kaydetti.