Antalya’da 25 yıldır şehir içi toplu ulaşımda şoförlük yapan evli ve 3 çocuk babası Ethem Demir’in seferi bittikten sonra yolcu indirirken otobüse binmek isteyen bir kadın yolcuya söylediği "Eve gidiyorum, işim bitti" sözleri, otobüs içindeki bir başka kadın yolcu tarafından "Eve gidiyorum, gelecek misin" şeklinde babasına anlatıldı. Babanın konuyu sosyal medyadan paylaşmasının ardından tepkiler üzerine şoförün sözleşmesi feshedildi. Haklılığını güvenlik kamerası görüntüleriyle belgeleyen Demir, konuyu yargıya taşıyacağını söyleyerek, işini geri istedi.
Haksız yere işine son verildiğini aktaran evli ve 3 çocuk babası 44 yaşındaki Ethem Demir, 25 yıldır toplu ulaşımda alnının akıyla hizmet verdiğini kaydetti. Meslek hayatında kimse ile bir sorun yaşamadığını dile getiren Demir, “19 Ağustos 2016 Cuma günü gece 23.00 sıralarında LC07 levha ile Kundu’dan gelirken Andızlı mezarlık durağında yolcularımı indirdim. Seferimde tamamlandığı için elektronik ve diğer levhayı kapattım. Yolcular inmeye başladı. İçeride son durak Minicitiy’e giden 5-6 yolcu vardı. Geriye tekrar seferim yoktu. Yolcular inerken durakta bekleyen kadın yolculardan birisinin sorusuna, ‘İşim bitti eve gidiyorum, işim bitti’ diye cevap verdim. Yoluma devam ettim” dedi.
“Söylemediğim söz nedeniyle işimden oldum”
Aracın içinde kalan yolculardan birinin yaşanan diyaloğu yanlış şekilde babasına aktardığını dile getiren Demir, “Benim, ‘İşim bitti eve gidiyorum, işim bitti’ kelimelerini, ‘İşim bitti eve gideceğim, gelecek misin’ diye değiştirip babasına söylemiş. Ardından bu durum sosyal medya üzerinden paylaşılıp, haber yapılınca haksız yere işimden oldum. Okula giden 3 çocuğum var. Söylemediğim bir kelime nedeniyle işimden oldum. Bu sürecin düzeltilmesini ve işimi geri istiyorum” diye konuştu.
“Ethem haklı, yargıya gidebilir”
Antalya’da ‘AN’ plakalı toplu ulaşım otobüslerinin işleticisi Pamfilya A.Ş. Başkanı Mehmet İnce ise 70 otobüslerinde 150 şoförün hizmet verdiğini söyledi. Kurumsal olarak toplu ulaşımda en iyi hizmeti vermek için çaba sarf ettiklerinin altını çizen İnce, “Şoförleri bünyemize alırken eğitimi, sağlık kontrolü, mesleki kariyerlerine önem veriyoruz. Bu olayı yaşayan Ethem Demir ile yaklaşık 15 yıldır birlikte çalışıyoruz. Böyle bir olayın olabileceğini kabullenemedim. Otobüsteki güvenlik kameralarını incelediğimde bir olayın olduğunu ve yolcunun şoförümüze hakaret ettiğini gördüm. Bu yanlış anlaşılan konu sosyal paylaşım sitesi ve basında yer alınca Ethem Demir’in yönetim kurulu olarak çıkışına karar verdik. Ethem’e davasında haklı olduğunu ve konuyu yargıya taşıyabileceğini söyledik” dedi.
“Kimsenin ekmeği ile bu kadar kolay oynanmamalıdır”
İnce, izlediği görüntüler hakkında ise şu bilgileri aktardı:
“Aracımızın 23.00’te seferi bitiyor. Eğer levhalar kapatılmazsa Kundu’ya gitmek isteyen yolcularla sorun yaşanıyor. O gece de levha kapalı olduğu için Ethem, bir kadın yolcunun, ‘Barınaklar’ sorusuna, ‘Yok’ cevabını veriyor. Ardından durakta bekleyen ikinci bir kadın yolcunun ‘Nereye gidiyor?’ sorusuna da Ethem, “Eve gidiyorum, işim bitti, işim’ diyor. Kadın yolcu bu cevabın üzerine Ethem’e, ‘Niye girdin ya gerizekalı’ hakaretini yapıyor. Ethem’e hakaret eden kadın yolcu şikayetçi değil ama aracın içindeki 5-6 yolcudan bir bayan yolcu yaşananları babasına evde anlatıyor. Baba Hüseyin Turan ise durumu sosyal medyada 25-30 kişiyi etiketleyerek ekliyor. Bundan çok rahatsız olduk. Kimsenin ekmeği ile bu kadar kolay oynanmamalıdır. Camiaya ve toplu taşımaya zarar gelmesin diye Ethem’in çıkışını vermek zorunda kaldık. Vicdanen rahat değiliz. 3 okula giden çocuğu var, birisi bu yıl üniversiteye başlayacak. Görüntülerde bir suç unsuru yok, kararı Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı verecek.”