AK Parti İzmir Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ’ın mezun olduğu okulun bünyesine tatbikat camii yaptırılıyor.

Dağ’ın mezun olduğu okula yapılacak olan tatbikat camisi, çift minareli ve 400 kişi kapasiteli plandı. Caminin 2 milyon 500 bin liraya mal olacağı bildirildi.

Simav Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Dursun Gülseren, temel atma töreni açılış konuşmasında, katılımcılara ve emeği geçenlere teşekkür etti. Cami Yaptırma Derneği Başkanı Kadir Ünal, yapılacak tatbikat camisinin Diyanet İşleri Başkanlığından alınan bir proje ile 400 kişilik, Selçuklu mimarisinde olacağını belirtti.

Simav Belediye Başkanı Süleyman Özkan, yapılacak tatbikat camisi için desteklerinin devam edeceğini belirterek, hayırlı olsun dileklerinde bulundu.

Milletvekili Dağ, Simavlı hemşehrileri ile hasret giderdiğini belirtti. Dağ, “2011 yılına Simav’da meydana gelen depremin ardından, dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla Simav!a büyük bir okul kazandırdık. Bugün temelini attığımız bu tatbikat camisini kısa süre içinde tamamlayıp, açılışını da birlikte yapacağız. Simavlı hemşehrilerime hayırlı olsun” dedi.

Simav İlçe Müftüsü İbrahim Yavuz’un yaptığı duanın ardından, tatbikat camisinin temelini atmak üzere Hamza Dağ,,beton atma butonuna basarak, hayırlı olsun dileklerinde bulundu.

Temel atma törenine Simav kaymakamı Türker Çağatay Halim, Simav Belediye başkanı Süleyman Özkan, AK Parti Simav ilçe Başkanı Adil Biçer, Garnizon Komutanı Jandarma Binbaşı Sayit Bayramoğlu, İlçe Müftüsü İbrahim Yavuz, Kütahya İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Başyiğit, Simav İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Şirikçi, İlçe Emniyet Müdürü Aytaç Ayhan, Simav Anadolu İmam hatip Lisesi Müdürü Dursun Gülseren, Dernek Başkanı Kadir Ünal, Daire Müdürleri, Öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Katılımcılara yapılan ikramın ardından tören sona erdi. (MEİ-EFE)