ANKARA (AA) - Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Hakkari AK Parti İl Gençlik Kolları üyelerini Çankaya Köşkü'nde kabul etti.

AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları Teşkilatı Başkan Yardımcısı Burak Güngör, AK Parti Ankara İl Gençlik Kolları Başkanı Kurtcan Çelebi ile AK Parti Hakkari İl Gençlik Kolları Başkanı Rıza Tekin'den çalışmalarına ilişkin bilgi alan Numan Kurtulmuş, gençlerin sorunlarını dinledi.

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, yaptığı konuşmada, Hakkari'den başkente gelen gençleri görmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Türkiye üzerinde büyük bir oyun oynandığını vurgulayan Kurtulmuş, bir asır evvel yarım kalan bir hesabın şimdi tamamlanmaya çalışıldığını, fiziken böldükleri bu insanların, zihinleri ve gönüllerinin de aynı el tarafından bölünmeye çalışıldığını söyledi.

"Bu coğrafyada yaşayan Türkler, Kürtler, Araplar birbirinden kopsun, birbirini öteki olarak, düşman olarak görsün, kavga etsin ve bunun sonucunda da birilerinin ekmeğine yağ sürülsün. Bu oyuna gelmeyeceğiz. Bizim için insanların etnik farklılıklarının hiçbir anlamı yoktur. Bu memleketten Türk'ün Kürt'ten, Kürt'ün Türk'ten başka kaderi yoktur." diyen Numan Kurtulmuş, şu ifadeleri kullandı:

"Çok büyük bir müşterekliğimiz var ve bu müşterekliği bozmaya kimsenin gücü yetmeyecektir Allah'ın izniyle. Biz birleştiren, derleyen, toparlayan olacağız. Ülkemiz sınırları dışındaki halklar da bizim kardeşlerimizdir. Aynı çatının altında uzun asırlar yaşadık. Ama halkların zihinlerini, gönüllerini birleştirmek durumundayız. Bu oyunu oynayanlar, Türkiye'ye 100 yıl önceki hesabı bir kere daha ödettirip hesabı kapatmak isteyenler sınırları böldüler, şimdi zihinleri ve gönülleri bölmeye çalışıyorlar. Biz ise zihinleri ve gönülleri birleştireceğiz. Aynı insani değerler, aynı İslami değerler, aynı yerli değerler etrafında gönüllerimizi, zihinlerimizi birleştireceğiz, sınırlar anlamsız hale gelecek. Hangi dili kullanıyor olursak olalım, barış dilini kullanacağız. Samimi olarak barış dilini kullanacağız. Barıştan yana gibi görünüp, elinde silah ve bomba olanlardan, gönlünde ayrılık tohumları olanlardan, fikirlerinde düşmanlık bulunanlardan olmayacağız."

"Bunun İslam'la bir alakası olabilir mi?"
Terörün pençesine düşmüş gençlerin olduğunu anımsatan Kurtulmuş, bu gençlerin bir kısmının ne yaptığını bile bilmediğini dile getirdi.

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, terör örgütleri ve onların arkasındaki baronların kendi hayatlarını rahat bir şekilde sürdürdüğünü, ancak terör örgütünün çocukları, gençleri alarak kandırdığını, onları bir çıkmazın içerisine sürüklediğini anlattı.

Bu durumun hem PKK, hem DAEŞ hem de diğerleri için de geçerli olduğunu belirten Numan Kurtulmuş, Fransa'daki terör saldırısına işaret etti.

Fransa'daki terör saldırısı
Dün akşam bir kişinin kamyonla Fransa'nın Nice şehrinde kalabalığa dalarak 80'den fazla kişinin yaşamını yitirmesine, çok sayıda kişinin de yaralanmasına neden olduğunu anlatan Kurtulmuş, şöyle konuştu:

"Allah aşkına; hangi vicdandır, hangi insaftır, hangi irfandır, hangi İslam'dır bunu yaptıran. Bunun İslam'la bir alakası olabilir mi? Biz öyle bir dinin mensubuyuz ki; fethettiğimiz yerde eğer asker olduğunu görsek bile bize silah çekmeyen hiç kimseyi öldüremeyiz. Böyle bir hakkımız yok. Böyle bir inanca mensup olduğunu iddia edenler, nasıl olur da gariban, oradaki sıradan vatandaşa, hiçbir zararı olmayan, hiçbir şekilde orada, o insanla bir ilgisi olmayan birilerini öldürüyor? Böyle bir hakkı var mı? Aynı şekilde bugün PKK terör örgütünün kandırdığı o insanlar, bir dipsiz kuyuya girmiş gibi. PKK'nın yapmış olduğu bu işlerin Kürt halkına hiçbir faydası yoktur."