ANKARA (AA) - Şii milis gücü Haşdi Şabi'nin Telafer'e operasyon başlattığı iddiasının doğru olmadığı, 8-10 bin kişiden oluşan birliklerin kente 75-100 kilometre mesafede bulunduğu bildirildi.

Bölgedeki askeri kaynaklardan alınan bilgiye göre, Haşdi Şabi'ye bağlı gönüllü halktan oluşan yaklaşık 8-10 bin kişilik birliklerin Telafer’e saldıracakları haberleri birkaç gündür kasıtlı veriliyor.

Haşdi Şabi'ye ait bu unsurların Hadar'ın kuzeyinde yer aldıklarını ancak Telafer ile Hadar'ın kuzeyi arasında bulunan hattaki Mıhallebiye ve Talabtah adlı yerleşim yerlerinde DEAŞ'ın çok güçlü olduğunu belirten kaynaklar, özellikle DEAŞ'ın Mıhallebiye bölgesinde bu tür saldırılara yönelik büyük tahkimat yaptığının bilindiğini kaydetti.

Askeri kaynaklar, buradan hareketle Haşdi Şabi'ye ait gönüllülerden oluşan birliklerin Telafer'e 75-100 kilometre mesafede olduğunun düşünüldüğünü bildirdi.

Sadece Irak hava kuvvetlerince sınırlı desteklenebilen ve koalisyon güçlerince desteklenmeyen bu gücün, ateş desteği ve tahkimatla DEAŞ tarafından güçlendirilmiş Mıhallebiye ve Talabtah bölgelerini geçerek Telafer'e ulaşmasının ise askeri açıdan çok zor olduğunu vurgulayan askeri kaynaklar, başarılı olacakları varsayılsa bile bunun uzun zaman alacağının tahmin edildiğini anlattı.

Gerçeklere rağmen bu şekilde abartılı haberler verilmesinin altında psikolojik bir harbin uygulanmak istenmesinin yattığını ifade eden kaynaklar, Haşdi Şabi'nin bugün başlattığı operasyonun Kayyare-Musul şehir merkezi yolu ile Ayn El-Cehş arasındaki bölgede icra edildiğini, buranın Telafer'e oldukça uzak bir mesafede bulunduğunu dile getirdi.

Basında Haşdi Şabi'ye bağlı güçlerin ele geçirdiği belirtilen yerlerin 2 haftadan beri bu grubun elinde olduğuna dikkati çeken askeri kaynaklar, bu türden haberlerin Irak merkezi yönetimi ve bazı İran destekli kaynaklardan çıktığını, DEAŞ'ın güçlü tahkimatla savunduğu bu mesafenin geçilmesinin oldukça zor olduğunu belirtti.