Sivas Ticaret Borsası Başkanı Abdulkadir Hastaoğlu, kurbanlık canlı kilo fiyatını açıkladı. Hastaoğlu, hayvan stokunun yeterli olduğunu belirterek, fiyatların 13 ile 16,5 lira arasında değiştiğini kaydetti. Kurban kesim ücretleri ise 50 ile 250 lira olarak belirlendi.

Ticaret Borsası Başkanı Hastaoğlu, borsa binasında gerçekleştirilen basın toplantısında yaklaşan Kurban Bayramı öncesi değerlendirmelerde bulundu. Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Hastaoğlu, Sivas’ta Kurban Bayramı için yeterince hayvan stoku olduğunu kaydederek, “2015 yılı için şu anda yeterli sayıda kurbanımız var, bunu rahatlıkla söyleyebiliriz” diye konuştu.

Başkan Hastaoğlu, kurbanlık hayvan stokunda bir sıkıntının olmadığını belirterek şunları söyledi: “Her sene Kurban Bayramı öncesinde kurbanlıkların sayısı ve fiyatları konusunda değişik açıklamalar yapılmaktadır. Canlı hayvan yetiştiriciliğinde ön sıralarda olan ilimizde yeterli sayıda kurbanlık hayvan bulunmaktadır. Türkiye’de Et fiyatları geçen yıla göre yüzde 25 artmış olmasına rağmen ilimizde kurban fiyatlarına yüzde 18 artış uygulanacaktır.”

KURBAN ALIRKEN NELERE DİKKAT ETMELİ

Hastaoğlu, yaklaşan Kurban Bayramı nedeniyle kurbanlık alırken dikkat edilmesi gereken hususlar hakkında da bilgiler verdi. Başkan Hastaoğlu, hayvan kesimleri için Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından ruhsat alınmış mezbaha ve kombinalar ile geçici kesim yerlerinin tercih edilmesi gerektiğine vurgu yaparak şöyle devam etti:

“Veteriner Sağlık Raporu olmayan, küpesiz ve hayvan pasaportu bulunmayan, çok zayıf olan, gebe veya yeni doğum yapmış olan, yüksek ateşi olan, çok genç ve etleri olgunlaşmamış olan, kılları karışık ve mat halde olan, bakışları ve dış görünümü canlı olmayan, salya akıntısı bulunan, çevreye karşı aşırı tepkili veya çok duyarsız hayvanlar satın alınmamalıdır. ”

Ticaret Borsası Başkanı, son olarak canlı kurban kg fiyatlarını da şu şekilde açıkladı: “Tosun 16.50, düve 15.50, inek 14.50, dişi koyun 13.00, erkek koyun ise 15.00 lira. Kombinalardaki kesim ücretleri ise büyükbaş için 250, küçükbaş için 50, parçalama ücreti ise 200 lira olarak belirlenmiştir.”