HATAY (AA) - Hatay Büyükşehir Belediyesi yapacağı 166 projesi için tanıtım toplantısı gerçekleştirdi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, bir otelde düzenlenen toplantıda, yapılmasını planladıkları bir çok projenin ihalesini yaptıklarını belirtti.

Yapılacak projelerle birlikte kentin sanayi, turizm, kültür-sanat gibi bir çok alanda yeni ivmeler kazanacağını ifade eden Başkan Savaş, şöyle devam etti:

"Tarımdaki kardeşlerimizin, memurlarımızın turizm sektörünün iş dünyasının bütün kademelerdeki çalışanlarımızın işverenlerimizin yanında olmaya gayret edeceğiz. Hangi proje varsa ona 'Bismillah' deyip hep birlikte destek olmaya gayret edeceğiz. Bu 166 proje bitinceye kadar bir o kadar daha projeyi sizlerin katkılarınızla hayata geçireceğiz." 

Bu yola çıkmadan önce ekipleriyle beraber 2 yıl boyunca Hatay'ın ihtiyaçlarıyla ilgili alan projeleri hazırladıklarını vurgulayan Savaş, sadece alt yapıyla ilgili 30 tane projeleri bulunduğunu ve bunların önümüzdeki günlerde ihaleye çıkacağını kaydetti.

Bir çok sıkıntı yaşadıklarını, fakat buna göğüs gerdiklerini bildiren Savaş, sözlerine şöyle devam etti:

"İnşallah önümüzdeki 4 yıl içerisinde geri kalan eksiklikleri telafi edeceğiz. Biz halkı birleştirmeye ve millete hizmet yapmaya geldik. Hatay'ın bütün renkleri hangi partiye mensup olursa olsun yediden yetmişe hizmet etmek için gayret göstereceğiz. Bunun için her ilçemizde kent konseyi kuruyoruz. Kent konseyinde çalışabilecek arkadaşlarımızı her meslek grubundan engellilerimizden muhtarlarımıza kadar herkesin içinde bulunduğu kent konseyi kuracağız. O bizim ikinci meclisimiz gibi bizi hem motive edecek, hem yönlendirecek. Zamanı geldiğinde de bizleri sizlerle birlikte gerçekten yönetecek."

Konuşmanın ardından 166 projenin sunumu yapılarak halka tanıtıldı.