HATAY (AA) - Yayladağı ilçesindeki YİBO çadır kentinde kalan Suriyeli Türkmenler, ramazanın ilk iftarını kaldıkları çadırlarda yaptı

Ramazanı, vatanları ve yakınlarından uzakta, Türkiye'de geçiren Suriyeliler, bu aya ulaşmanın mutluluğu ve hüznünü bir arada yaşıyor.

Çadır kentteki kadınlar iftar yemeğini hazırladı, erkekler ise çeşmelerden sofralara içme suyu taşıdı. Suriyeli Türkmenler, ezanın okunmasıyla dualarını edip oruçlarını açtılar.

Altı kişilik Kerküt Ailesi'nin babası Enver Kerküt, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dört yıldır burada olduklarını ve ihtiyaçlarını, Türkiye'nin yaptığı yardımlarla karşıladıklarını belirtti. 

Suriye'deki iftar geleneklerini burada da sürdürmeye çalıştıklarını dile getiren Kerküt, "Oradayken genelde birkaç çeşit yemekle iftarımızı yapardık. Komşular birbirlerine yemek ikramında bulunurdu. Bu sene de imkanlarımız çerçevesinde ilk iftarımızı yaptık. Halimize binlerce kez şükür ediyoruz. Umut ediyoruz ki bayramımızı Suriye’de evimizde yaşar, çifte bayram ederiz" diye konuştu. 

Kerküt, ülkelerinden uzakta da olsa ramazan ayını dolu dolu, dua ederek geçirmeye çalışacaklarını söyledi.

Kamptaki diğer Suriyeli aileler de yemeklerini birbirleriyle paylaşarak ilk iftarlarını açtılar.