HATAY (AA) - Hatay'da, 4 farklı noktada aynı anda çıkan ve henüz kontrol altına alınamayan yangında, şimdiye kadar 10 hektarlık alan zarar gördü.

Antakya Orman İşletme Müdürü Cevdet Çiçek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Antakya ilçesine bağlı Ballıöz Mahallesi ormanlık alanında, henüz belirlenemeyen nedenle çıkan ve rüzgarın da etkisiyle şiddetini arttıran yangına müdahalenin sürdüğünü söyledi.

Hatay'ın yanı sıra Adana, Gaziantep, Mersin, Kahramanmaraş, Kilis ve Osmaniye'den gelen 27 arazöz, 21 su tankı, 12 ilk müdahale aracı, 4 dozer, 2 greyder, 1 kepçe ve yer ekibiyle müdahalenin devam ettiğini belirten Çiçek, tedbir amaçlı Ballıöz Mahallesi'nde 4, Kisecik mevkisinde de 2 evin boşaltıldığını kaydetti. 

Rüzgarın etkisiyle şiddetini arttıran ve Kisecik mevkisindeki mesire alanlarına doğru ilerleyen yangını söndürme çalışmaları sırasında, bazı vatandaşların "geç müdahale" gerekçesiyle ekiplere tepki gösterdiği anlatan Çiçek, çıkan arbedede 4 yangın işçisinin hafif şekilde yaralandığını, bazı iş makinelerinin de camlarının kırıldığını bildirdi.