Fethullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında Ankara Gölbaşı Özel Harekat Daire Başkanlığı’na yapılan saldırıda şehit olan Özel Harekat Polisi Hurşit Uzel, memleketi Hatay’da gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı. Şehit Uzel’in cenazesine binlerce Hataylı katıldı.
45 yaşındaki şehit Özel Harekat Polisi Memuru Hurşit Uzel’in cenazesi, dün gece saatlerinde Hatay’ın Kırıkhan ilçesine getirildi. Alakoyun Mahallesindeki baba evine helallik alınması için götürülen şehit Uzel’in cenazesi ardından törenin yapılacağı Kırıkhan Kompleks Mezarlığı’na getirildi.
21 yıllık polis memuru şehit Uzel’in babası Ahmet Uzel, oğlunun cenazesi başından ayrılmazken güçlükle ayakta durdu. Yürümekte zorluk çeken şehit babası Uzel’e kollarına giren polis memurları yardımcı oldu.
Şehit eşi Bircan Uzel de kızları Hilal ve Zeynep Uzel ile mezarlıkta kurulan taziye çadırında beklerken 5 yaşındaki oğlu Ahmet Reşit Uzel’i bir an olsun yalnız bırakmadı. Şehidin 5 yaşındaki oğlu Ahmet Reşit Uzel’e bayan polis memurları da su içirdi. Şehidin tabutu başında bekleyen bir polis memuru da gözyaşlarına hakim olamadı.
Öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazına Hatay Valisi Ercan Topaca, AK Parti Hatay Milletvekili ve TBMM İdari Amiri Orhan Karasayar, AK Parti Milletvekili Adem Yeşildal, MHP Milletvekili Mehmet Necmettin Ahrazoğlu, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, 121. Jandarma Er Eğitim Alayı ve Garnizon Komutanı Kurmay Albay Erdem Özcan, Kırıkhan Kaymakamı Hasan Gözen, eski Adalet Bakanı Sadullah Ergin, ilçe belediye başkanları, ilçe kaymakamları, sivil toplum kurumu temsilcileri, emniyet mensupları, askeri erkan ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Hatay İl Müftüsü Hamdi Kavillioğlu’nun kıldırdığı cenaze namazında eski Adalet Bakanı Sadullah Ergin, şehit babası ve kardeşinin ortasında saf tuttu. Şehit Uzel’in cenazesi Kırıkhan İlçe Mezarlığı’ndaki şehitlikte toprağa verildi.