HATAY (AA) - Akdeniz Yaş Sebze ve Meyve İhracatçıları Birliği Başkanı Ali Kavak, Hatay'ın üzerinde var olan kötü algıyı yıkmak ve huzur kenti olduğunu anlatabilmek için "Hatay Tanıtım Grubu" adı altında bir oluşum kurulması gerektiğini, bu konuda üzerine düşeni yapmaya hazır olduklarını belirtti.

Kavak, yaptığı yazılı açıklamada, Hatay'ın hem yurt içi hem de dışında iyi tanıtılamadığını savundu.

Hatay'ın yüzyıllardır barışın, hoşgörünün simgesi ve üç semavi dinin Anadolu'ya ilk giriş noktası olduğuna dikkati çeken Kavak, kentin tanıtımını sağlayacak bileşenlerin bir araya gelerek, Hatay Tanıtım Grubu'nun oluşturulması gerektiğini kaydetti.

Tanıtım grubunun Hatay Valisi Erdal Ata ve Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş'ın önderliğinde sivil toplum kuruluşlarının da destekleriyle daha aktif hale getirebileceğini ifade eden Kavak, şöyle devam etti:

"Hatay'ın üzerinde var olan kötü algıyı yıkma, buranın huzur kenti olduğunu anlatabilmek için Hatay Tanıtım Grubu oluşumu kurulmalı. Hatay hakkındaki yanlış algıyı değiştirmek için yapılabilecekler konusunda tüm kamu kurum kuruluşlarımız ve sivil toplum örgütleriyle el birliği içinde çalışmalar yapılması gerekiyor. Bunu bireysel olarak değil, birlikte hareket ederek el birliği içinde yapmalıyız. Sınır kenti olmamızı, Ortadoğu'daki sıkıntıları ve bu kentin gerek dini anlamdaki çeşitliğini gerekse mezhep farklılıklarını kullanarak bazı karışıklıklar yaratmaya çalışan kimselerin olduğunu hepimiz biliyoruz. Birlikte yaşama kültürünün getirdiği güzellikle kötü niyetli olanlara karşı durabiliyoruz. Bunu devam ettirdiğimiz sürece kötü niyetli insanların emellerine ulaşması mümkün olmayacaktır."

Kavak, Hatay'ın Roma döneminden itibaren Ortadoğu'da köprü vazifesi yapmış önemli bir stratejik il olduğunu, kentte deniz, doğa, kaplıca ve din turizmi gibi farklı alternatiflerin bir arada bulunduğunu kaydetti.

Hatay'ın gelecek için yatırım anlamında ideal bir şehir olduğuna dikkati çeken Kavak, "Narenciye, yaş sebze ve meyvede Hatay önemli bir potansiyele sahip. Ama ne yazık ki ilimizi ne içeride, ne dışarıda bugüne kadar tanıtabildik ve istediklerimizi uygulayabildik. Ümit ediyorum ki Valimiz ve Büyükşehir Belediye Başkanımızın girişimleriyle atılacak adımlar, Hatay'ımızı harekete geçirecek." ifadelerini kullandı.

Dışarıdan Hatay'a bakıldığında sanki "savaş varmış" gibi bir algı olduğunu belirten Kavak, buranın ne kadar huzurlu ve güvenli bir kent olduğunun anlatılması gerektiğini kaydetti.

Kavak, Hatay Tanıtım Grubu'nda her meslekten, dinden ve mezhepten insanın yer alması gerektiğini belirtti.