HATAY (AA) - Hatay'da özel bir rehabilitasyon merkezi tarafından başlatılan ''Bir Milyon Mutluluk için Bir Gönüllü'' sosyal sorumluluk projesi kapsamında zihinsel engelli çocuklar özel eğitim veren bir okuldaki öğrencilerle bir araya gelerek çeşitli etkinliklerde bulundular.

Eğitim Merkezi Müdürü Zeynel Abidin Erdem, AA muhabirine yaptığı açıklamada geçtiğimiz yıl Haziran ayında başlattıkları 'Bir Milyon Mutluluk için Bir Gönüllü' projesinin amacının engelli çocuklarla sağlıklı bireyleri birarada tutmak ve farkındalık kazandırmak olduğunu belirtti.

Engelli çocukların sosyal hayatlarına katkı sunmak için çalıştıklarını ve bu anlamda çeşitli  faaliyetlerde bulunduklarını ifade eden Erdem, proje kapsamında engelli çocukların çeşitli gösterilerinin sunulduğunu kaydetti.

Erdem, projeyle normal bireylerin empati kurarak toplumun bir ferdi olarak engellilere sahip çıkmalarını, onların yanlarında olduklarını hissettirmelerini ve aynı zamanda birer engelli adayı olabileceği ihtimalini de göz önünde bulundurmalarını sağlamaya çalıştıklarını söyledi.

Hedeflerinin farklı kurum ve kuruluşlarla işbirliği yaparak projelerini devam ettirmek ve engelli çocukların daha sosyal bir hayat içinde yaşamlarını sürdürmelerini sağlamak olduğunu belirten Erdem, etkinlikte engelli çocukların dans, tiyatro gösterisi sunduğunu ve özel okuldaki öğrencilerle yemek yiyerek resim yaptığını, oyunlar oynadığını kaydetti.