HATAY (AA) - İskenderun Belediyesi tarafından ilçe genelindeki yollarda asfaltlama, parke ve bakım-onarım çalışmaları yapılıyor.

İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, yaptığı açıklamada, çeşitli nedenlerle hasar gören yollarda bakım ve onarım çalışmalarını başlattıklarını belirtti.

İlçedeki bazı mahalle yollarının hasar gördüğünü kaydeden Dingil, "Bazı mahallelerimizde asfalt yolların üzerinde meydana gelen çukurlar trafik akışını rahatsız edip, araç sürücülerine zor anlar yaşatıyordu. Bununla ilgili olarak ekiplerimizi yama çalışmalarına yönlendirdik. Bu kapsamda şehir merkezinde ve mahalle yollarında çalışmalarımıza başladık" ifadelerini kullandı.

Belediye Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerinin, program dahilinde ilçedeki yollarda çalışmalarına devam edeceği bildirdi.

- İskenderun Belediyesi yeni logosunu arıyor

İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, İskenderun Belediyesi'nin logosunun değişmesi için yarışma başlattıklarını belirtti.

Yarışmaya katılmak isteyenlerin 16 Şubat 2015 tarihine kadar belediyeye başvuruda bulunması gerektiğini ifade eden Dingil, seçici kurul oylamasının 23 Şubat 2015 tarihinde yapılacağını kaydetti.  

Sonuçların İskenderun Belediyesi'nin www.iskenderun.bel.tr web sitesinden yayınlanacağını belirten Dingil, yarışmada ilk üçe girenlere çeşitli ödüller verileceğini vurguladı.

Yarışma ile İskenderun Belediyesi’nin logosunu daha da iyi olacağını ifade eden Dingil, şunları kaydetti:

" Mevcut logomuzun artık değişmesi gerektiğine inandık. Bu nedenle kentin simgelerini içinde barındıracak nitelikte bir logo olmasını hedefledik. Yeni logomuzun kentimize ve belediyeye yakışır özellikte olacağına inanıyoruz. Yeni belirlenecek logoda uzman bir jüri olacak. Logo ile ilgili yaptığımız çalışmanın bir diğer önemi ise yarışma ile yapılacak olmasıdır. Bu, bizim yarışmalar ile en iyiye ulaşmak istediğimizin açık bir göstergesidir. Belediyemiz ile ilgili çalışmalarımız devam edecek. Yarışma katılım koşulları ve teknik şartnamesini www.iskenderun.bel.tr  adresinde mevcuttur."

- İskenderun Kaymakamlığı'ndan açıklama

İskenderun Kaymakamlığı, ilçede basın açıklamasının yapılamayacağı yerleri açıkladı.

Kaymakamlıktan yapılan yazılı açıklamada, düşünceyi açıklama ve yayma hürriyeti kapsamında değerlendirilen basın açıklamalarının, kamu huzur ve esenliğini tehlikeye düşürmeden ve vatandaşların yaşamlarının normal akışını kesintiye uğratmamak, temel hak ve özgürlüklerle kamu düzeninin korunması için belirlenen bölgelerde basın açıklamasının yapılamayacağı bildirildi.

Basın açıklamasının yapılamayacağı yerler şöyle:

"Genel yollar ve şehirlerarası karayolları üzerinde, mabetler ve  önlerinde. Kaymakamlık,  Emniyet Müdürlüğü, Askeri ve Adliye binası önlerinde, siyasi partilerin bulunduğu binaların yakın mesafesinde, İtfaiye binaları ile hastanelerin acil birimleri ve 112 servis araçlarının bulunduğu alanlarda, Deniz Müzesi önünde, ilköğretim ve orta dereceli eğitim kurumlarında."