Hatay Valisi Ercan Topaca, 39. Mekanize Tugay Komutanı Tuğgenaral Hasan Polat ve 6 askeri personelin gözaltına alındığını belirtti.
Hatay’da herhangi bir olumsuzluk yaşanmadığını, Hatay Havalimanına Kayseri’den kalktığı düşünülen bir askeri kargo uçağının geldiğini ve uçaktaki 6 askeri personelin gözaltına alındığını, ayrıca Hatay’da görevli bir Tuğgeneralin de gözaltına alınma işlemlerinin başladığı belirtti.
Hatay İl Jandarma Alay Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Turgay Aras ve Hatay İl Emniyet Müdürü Ali Doğan Uludağ’la birlikte Hatay Valiliğinde il genelinde yaşanan olaylarla ilgili açıklama yapan Vali Ercan Topaca, ”İl genelinde gece boyunca herhangi bir olumsuzluğun yaşanmadığını “Tatsız bir gece yaşadık, şehitlerimiz var, öncelikle onlara Allah’tan rahmet diliyorum, demokrasiye, ülkemizdeki kamu düzenine bir başkaldırı, isyan olayıyla karşılaşıldı. Allah’a şükür ülke genelinde kontrol hızla sağlanıyor, Hatay’da şunu söyleyebilirim, kentimize hakimiz, herhangi bir sorun yok, bütün jandarma polis devlet birlikte bir bütünüz, tek yumruğuz, herhangi bir ihtilaf tartışma sözkonusu değil. Emir komuta içerisinde Hatay’ımızda her şey kontrol altında. Kamu, devlet ve hukuk düzeni devam ediyor. Bunun dışına çıkanlarla ilgili olarak da gerekli işlemi yapıyoruz. Bir tane gözaltı kararı var, işlemi devam ediyor, önümüzdeki saatlerde isim olarak da açıklayacağız. Bir askeri personelin gözaltı işlemleri devam ediyor”.
Hatay’a gelen bir askeri kargo uçağının olduğunu belirten Topaca, “İlimize inen bir askeri kargo uçağı havaalanımıza indi, onun 6 kişilik personeli gözaltına alınmış durumda. Çünkü izinsiz kalkış ve iniş teşebbüsü olmuştur. Dolayısıyla o uçağı yöneten personel onlarda şuanda gözaltında. Onun dışında ilimizde herhangi bir olay, herhangi bir yaralama, tartışma söz konusu değildir. Onun dışında her şey normal hayat devam ediyor. Bizde görevimizin başındayız Allah’a şükür. Ben vatandaşlarımıza demokrasiye ve devletimize sahip çıkmalarından dolayı, bu devlet, bu millet ve bu ülke bizim. Kolay kolay öyle kimseye bırakıp gitmeye niyetimiz de yok, sonuna kadar, gerekirse canımız pahasına sahip çıkmaya inşallah devam edeceğiz” dedi.