Hatay’ın Belen ilçesinde darbe girişimine tepki gösteren vatandaşlar AK Parti İlçe binası önünde toplandı. Camilerden sela verilen ilçede saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı okundu.
Belediye Başkanı Adnan Vurucu’nun vatandaşları cep telefonlarına gönderdiği mesajla parti binasına çağırdığı ilçede çok sayıda kişi ellerinde Türk bayraklarıyla parti binası önünde toplandı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a destek veren vatandaşlar burada "Recep Tayyip Erdoğan’ın askerleriyiz", "Ya Allah Bismillah Allahu Ekber", "Dik dur eğilme bu millet seninle" şeklinde slogan attı.
Bir genç kızda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ’ey sevgili’ şiirini gözyaşları içerisinde okudu. Devletin resmi kurumuna ait araçları da personelleri ile Türk bayrakları açıp vatandaşlara destek oldular. Bu sırada belediyenin parti binasına kurdurttuğu ses sisteminden vatandaşlardan bir dakikalık saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması anonsu yapıldı. Yapılan anons üzerine trafikte seyir halindeki araçlar durdu ve saygı duruşunda bulunulup istiklal marşı okundu.