Hatay Valiliği koordinasyonunda "Hatay Milli Birlik ve Kardeşlik Mitingi" düzenlendi.
Hatay Valiliği koordinesinde, Hatay Büyükşehir Belediyesi ve 15 ilçe belediyesinin desteğiyle "Hatay Milli Birlik ve Kardeşlik Buluşması"nda konuşan Hatay Valisi Ercan Topaca,15 Temmuz İhaneti 40 yıllık sinsi bir planı sona erdirme projesi olduğunu belirtti.
Topaca konuşmasında, Adına cemaat diyerek, kendisine dini bir kutsiyet atfederek halkın dini duygularını sömüren örgütün okulları ve dershaneleriyle ihtiyaç duyduğu insan kaynağını çekirdekten yetiştirerek 40 yıldır hem devletin hem de milletin imkanlarını kendi amaçları için
kullanmak istediklerini belirtti.
” Milli Birlik ve Kardeşlik Mitingi” Vatandaşlara uyarıda bulunan Vali Topaca,”Tehlike geçmiş değil 15 temmuzda millet duvarına çarpan bu şebekenin başarısın darbe girişiminden sonra ülkede bir kaos ortamı oluşturmayı deneyebileceklerdir. Hainler o gece milletin birlik ve beraberliğine mağlup olmuşlardır. Bizi bir olduğumuzda yenemeyeceklerini anladıkları için birliğimizi, dirliğimizi bozmaya çalışabilirler, aramıza fitne sokmak isteyebilirler. Biz Türk milleti olarak bu tuzaklara düşmeyeceğiz”dedi.
AK Parti Hatay Milletvekili Adem Yeşildal Yaptığı ,” 15 Temmuz’da Cumhuriyete, milli egemenliğe, sivil iradeye yapılan bu kalkışmaya karşı önce Ankara’dan yüksek bir ses yükseldiğini, hiçbir siyasi partinin geri adım atmadığını söyledi.
Adam gibi dik duruş sergileyen başta AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım’a, en az onun kadar bu kalkışmaya göğsünü siper eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na, her zaman bu ülkeye yönelen tehditler karşısında adam gibi adam olduğunu gösteren MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye şükranlarını sunan Yeşildal, mecliste grubu bulanan ya da bulunmayan tüm siyasi partilere meydanlarda, demokratik gösterilere katkı sağlayanlara teşekkür etti.
MHP Hatay Milletvekili Mehmet Necmettin Ahrazoğlu ile Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’ın da birer konuşma yaptığı etkinlikte, Etkinliğe katılanlar ellerinde Türk bayraklarıyla slogan atarak darbeye tepki gösterdi.
Birlik ve kardeşlik mesajlarının verildiği etkinliğe Kültür Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman, milletvekilleri, Garnizon Komutanı Kurmay Albay Erdem Özcan, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Turgay Aras, belediye başkanları, siyasi parti başkanlarıyla Musevi Cemaati Başkanı Şaul Cenudioğlu, Ortodoks Kilisesi Ruhani Lideli Jan Dellüler, Protestan Kilisesi Ruhani Lideri Yakup Chang, Ermeni Cemaat Başkanı Cem Çapar da katıldı.