Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde, Milli Eğitim Bakanlığı ile Taipei Kültür ve Ekonomi Temsilciliği tarafından Suriyeli çocuklar için yapılan "Taipei Dostluk Okulu" açıldı.

Reyhanlı Belediyesi tarafından verilen 3 bin 472 metrekare alan üzerine inşa edilen 2 katlı, 24 derslikli okulun açılışı dolayısıyla düzenlenen törende konuşan Hatay Valisi Erdal Ata, Suriyeli çocuklar için yaptırılan eğitim kurumuna emeği geçenlere teşekkür etti.

Suriye'de başlayan iç karışıklığın daha sonra iç savaşa dönüştüğünü belirten Ata, "Bu süreçte yüz binlerce Suriyeli kardeşimiz hayatını kaybetmiş, milyonlarca insan ise yerini yurdunu ülkesini terk etmek zorunda kalmıştır." dedi.

Vali Ata, 3 milyona yakın Suriyeli'nin Türkiye'ye sığındığına işaret ederek, şunları kaydetti:

"Suriyeli kardeşlerimizin ülkemizde rahat ve huzur içinde yaşaması ve çocuklarının kendi çocuklarımıza sağlanan eğitim imkanlarından faydalanması için her türlü fedakarlığı yapıyoruz. Şu an Hatay'da 53 bin Suriyeli öğrenci eğitim görüyor. Hedefimiz eğitim çağındaki tüm Suriyeli çocukların aynı bizim çocuklarımızın aldığı eğitim imkanları gibi eğitim almalarını sağlamaktır. Reyhanlı kendi nüfusundan fazla Suriyeliyi ilçesinde barındırıyor. Reyhanlı halkına minnet ve şükranlarımı sunuyorum. "

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ercan Demirci de yapılan okulla Suriyeli çocukların geleceklerine katkı sağlanacağını dile getirdi.

Taipei (Tayvan) Ekonomi ve Kültür Misyonu Türkiye Temsilcisi Yaser Tai Hsiang ise dostluk okulunun açılışında bulunmaktan dolayı mutlu olduğunu belirtti.

15 Temmuz darbe girişimi sırasında hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar dileyen Hsiang, "Türkiye'de Suriyeli çocukların eğitimleri için Türk yetkililerle birlikte 5 okul yaptırıldı. Suriyeli misafirlerin ihtiyaçları için çeşitli yardımlar da yapıldı" ifadesini kullandı.

Daha sonra, açılışa katılanlar okulu gezdi.