Hatay’da, Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 15 Temmuz’daki darbe girişiminin bertaraf edilmesinde büyük yararlılık gösteren vatandaşlardan İsmet Doğan, Mustafa Özbey, Asım Bulak Mehmet Köse, Abdullah İrgin, düzenlenen programda yaşadıklarını anlattı.
Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın "Tecrübe Konuşuyor İçimizdeki Kahramanlar Projesi" kapsamında, Hatay Kültür Merkezinde sanatçı ve oyuncu İsmail Hakkı Ürün’ün moderatör olduğu programda Kur’an-ı Kerim okundu.
Kum sanatı yapan Veysel Çelikdemir’in hazırladığı "15 Temmuz" temalı gösteri izleyicilerden alkış aldı.
Düzenlenen programda konuşan Hatay Valisi Erdal Ata, 15 Temmuz ihaneti 40 yıllık bir planın nihayete erdirme girişimi olduğunu belirtti.
Vali Ata,yaptığı konuşmada,”Adına Cemaat diyerek kendisini dini bir kutsiyet addedip halkımızın dini duygularını istismar eden bu örgüt okulları ve dersaneleri ile ihtiyaç duyduğu insan kaynağını çekirdekten yetiştirerek 40 yıldır hem devletin hem millet imkanlarını kendi amaçları için kullanmıştır.Halkın yaptığı bağışlarla yardımlarla büyüyen bu hain planı mangutlaştırdığı bu halkın çocuklarıyla halkı ve halkın meclisini vuracak kadar alçaklaşmış yalnız bu devlete değil millete de ihanet etmişlerdir.15 temmuz gecesi sayın cumhurbaşkanımızın çağrısıyla devletine,vatanına,demokrasiye sahip çıkan onurlu vatandaşlarımız bu uğurda canlarını ortaya koymuş kimi şehadete ulaşmış kimiside gazi olmuştur.bu hain terör örgütünün milletimizin istiklaline ve istikbaline göz diktiği sinsi planı 15 temmuz’da hiç hesap edemedikleri millet duvarına çarpmış ve dağılmıştır.o duvar ki her renkten,her inançtan ,her görüşten insanlardan oluşmuştur.Halkımız Tek vücut olmuş mermileri,Tanklardan ve uçaklardan atılan mermileri göğüslerinde soğutularak bu darbe girişimi püskürtmüştür”dedi.
15 Temmuz gecesi Gazi olan İsmet Doğan, darbe girişimini öğrendikten sonra sokağa çıktığını İfade ederek ,vatandaşların marketlere akın ederek alışveriş yaptığını gördüğünü aktardı.
Daha sonra Vatan Caddesi’ne gittiğini belirten Doğan, “Selalar okunmaya başlandı. Selaları duyunca Rabb’im içimize bir cesaret verdi. Bizden korku duygusunu ve acı duygusunu aldı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi önüne geldik. Sonra bize ateş açtılar. Ayaklarımın ikisini de vurdular. Arkadaşım kalbinden vuruldu şehit oldu. Ben de gazi oldum”dedi.
Malatya’da Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişimi esnasında, askerliğini yaparken kullanmayı öğrendiği ve polislerin el koyduğu zırhlı personel taşıyıcıları (ZPT) güvenli alanlara çeken 30 yaşındaki Mustafa Özbey o gece yaşadıkları Anlattı.
Mustafa Özbey, ”Malatya’dan tankların çıktığını ve buraya geldiğini söylediler. Biz de kendimizi tankların polislerle beraber önüne attıkları ifade ederek, ”Orada polisler bir tane tankı durdurdular. Durdukları sırada polislerimize silah çektiler, ateş ettiler. Allah’tan polislerimize bir şey olmadı orada. Onlar teslim oldu, o anda ben yanlarına koştum. Dedim ki abi ben bu aracın şoförüyüm. Daha önceden bunu kullandım. Size nasıl yardımcı olabilirim deyince polis bana dedi yav seni Allah mı gönderdi. 13 yıl önce askerde kullandığım aracı tekrar acemilikte çekmedim. Malatya Emniyet Müdürlüğüne götürmeye yola çıktık. Üstündeki uçak savarları söktüm, içine yerleştirdim. Kapılarını falan kitledim, benim işim burada bitti” dedi.