Hatay’da, 1-7 Eylül tarihleri arasında kutlanan Zabıta Haftası nedeniyle anıta çelenk sunuldu.

Düzenlenen törende, Hatay Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Ahmet Kilisli ve Gene Sekreter Mehmet Maden tarafından Atatürk anıtına çelenk sundu.

Saygı duruşu ve okunan İstiklal Marşı’nın ardından konuşan Zabıta Daire Başkanı Ahmet Kilisli, zabıtaların belediyelerin silahsız kuvvetleri olduğunu söyledi.

2007 yılında Zabıta Yönetmeliğinin yeniden düzenlendiğini hatırlatan Kilisli, "Zabıta kurulduğu zamanda esnaf denetleyen, pazar düzenini kontrol eden, ticari hayatın düzenini sağlamaya çalışan vazifeli devlet görevlileridir. Cumhuriyet Dönemi 1939 yılında çıkarılan 1580 Belediye Kanununda belediye hizmetlerinin icra ve takipçiliğini yapmaktadırlar. 24 saat esasına göre çalışır" dedi.

Hatay Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mehmet Maden ise belediyelerin silahsız kuvvetlerinin Hatay’da 15 ilçede görev yaptığını söyledi. Zabıtaların, belediyelerin halka en çok dokunan birimi olduğunu ifade eden Maden, "Yaptığınız iş sosyal belediyecilik hizmetleri içerisinde en ömenlisi diyebileceğimiz bir iştir. Çok zor şartlarda hizmet veriyorsunuz. Bu anlamda belediyenin hizmetlerinin tanıtımı ve halka en çok dokunan birimimiz olarak gerek gıda denetimleri, gerek hayvancılık denetimleri, son zamanlarda üzerinize kalan haşere ilaçlama gibi çok sayıda konuyu da üstlenmek zorunda kalan beleyenin kurtarıcı gücüsünüz. Bu anlamda teşkilat çok önemli. Bizde desteklemeye devam edeceğiz" diye konuştu.