Hava Harp Okulu Öğrenci Alayı, yaz dönemi eğitimleri için Yalova’ya geldi. 17 Ağustos’a kadar sürecek tatbikî eğitimlere 70’i yabancı toplam 700 öğrenci katılacak.
Yalova Hava Meydan Komutanlığı’nda 5 hafta devam edecek 2016 yılı eğitim kampına katılacak öğrenciler İstanbul’dan ’Cemile Ketenci’ adlı gemi ile Yalova’ya geldi. Yalova Kartal İskelesi’ne yanaşan gemideki öğrencileri Vali Yardımcısı Abdurrahman İnan, Yalova Jandarma Alay Komutanı Albay Osman Arslan ve Emniyet Müdürü Mehmet Ali Süvari karşıladı. Hava Harp Okulu Öğrenci Alayı Komutanı Hava Pilot Albay Hüseyin Ergezen, protokol mensuplarını selamladı.
Karşılama merasiminin ardından Yalova Cumhuriyet Meydanı’ndaki törende Albay Ergezen, Atatürk Anıtı’na çelenk koydu. 70’u yabancı, toplam 700 kişiden oluşan öğrenci alayı, saygı duruşunda bulundu ve İstiklal Marşı’nı okudu. Güvenlik gerekçesi ile siviller meydana alınmazken, her yıl şehir içerisinde gerçekleştirilen tören yürüyüşü de yapılmadı. Merasimin ardından askerler kendilerini Yalova’nın Taşköprü beldesindeki Hava Meydan Komutanlığı’na götürecek otobüslere binerek Taşköprü’ye hareket etti. Bu esnada vatandaşlarda askerleri alkışladı.
Yalova’daki kamp 13 Temmuz-17 Ağustos 2016 tarihleri arasında yapılacak.