HATAY (AA) - Hatay'ın İskenderun ilçesinde yaşayan Oğlak çifti, kas hastalığı nedeniyle 22 yıldır yaşamını yatağa mahkum sürdüren oğulları Fatih'in tüm ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyor. Yüzde 98 engelli 29 yaşındaki Fatih Oğlak ise can sıkıntısını giderecek telefon ve bilgisayara sahip olmak istiyor.

Yıllar önce iki çocuklarını kas hastalığı nedeniyle kaybeden, bir kamu kurumunda işçi olarak çalışan Mustafa ve ev hanımı Fatma Oğlak, oğulları Fatih'e de 7 yaşındayken aynı teşhis konulunca hayatları yıkıldı. Çift, o günden beri oğullarının mutluluğu için çaba gösteriyor.

Anne Fatma Oğlak (49), AA muhabirine yaptığı açıklamada, yıllar önce çocuklarından birini 1 yaşında, diğerini de 4 aylıkken kas hastalığı nedeniyle kaybettiklerini söyledi.

En büyük oğlu Fatih'te de bu hastalığın belirtilerinin 7 yaşında ortaya çıktığını ifade eden Oğlak, şöyle konuştu:

"Şu an biri 29, diğeri de 23 yaşında iki oğlum var ama Fatih'de de daha önce iki çocuğumu kaybettiğim kas hastalığı bulunuyor. O yüzden yüzde 98 engelli ve yatağa mahkum. Fatih 4'üncü sınıfa giderken hastalık belirtileri başladı. Fatih'i 5'inci sınıfta elinden tutup çantasını alıp 1 yıl boyunca okula ben götürdüm. Daha sonra ayağı kırıldı. Ondan sonra da bir daha kalkamadı. Dersleri çok iyiydi ancak engeli nedeniyle eğitimine devam edemedi. Fiziksel engeli nedeniyle oğlumun bütün ihtiyaçlarını ben görüyorum."

Fatih Oğlak da ihtiyaçlarını annesinin yardımıyla giderdiğini, evdeki herkesin kendisini mutlu etmek için elinden geleni yapmaya çalıştığını kaydetti.

İlkokuldan sonra eğitimine devam edemediğini ancak okuma yazma bildiğini belirten Fatih, her şeye rağmen hayatı çok sevdiğini ve mutlu olduğunu söyledi.

Tüm gün evde olduğunu, dışarı çıkamadığını aktaran Fatih, "Evde çoğu zaman sıkılıyorum, bunun için bir telefonum ve bilgisayarım olsun istiyorum. Hayatımdan çok memnunum, en büyük destekçim ailem ve daha sonrasında da arkadaşlarım. Onlar sürekli bana moral veriyor. Hiç kimseden para istemiyorum, tek dileğim, bilgisayar ve telefon." dedi.