HATAY (AA) - Hayırsever iş adamı Cuma Kahraman, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin (TOBB) katkılarıyla Antakya'da yaptırılan Narlıca İmam Hatip Lisesi Kampüsü içinde yapılacak kompleks cami inşaatına 1 milyon lira maddi destekte bulundu.

Hatay Valisi Ercan Topaca, Valilik Toplantı Salonu'nda hayırsever Kahraman ile gerçekleştirilen protokol imzalamada yaptığı konuşmada, hayırseverlerin yaptığı katkıların kendileri için önemli olduğunu belirtti.

Türk milletinin hayrı seven, teşvik eden ve koşan bir millet olduğunu ifade eden Topaca, ''Yaklaşık 2,5 milyon liraya mal olacak cami yapımı için hayırseverimiz 1 milyon lira maddi katkı sağlıyor. Biz şuna inanıyoruz, ne kadar çok hayır o kadar çok bereket vardır. Hayır yapmakla paramızın azalmayacağına inanıyoruz. Hayır yaptıkça çalışmamızın, gayretimizin alın terimizin bereketi artacaktır. Herşeye devletin imkanlarıyla ve bütçesiyle yetişmek mümkün değildir. Çok hızlı gelişen bir toplumuz. Öğrenci sayısının çok fazla olduğu bir kentteyiz. Tüm ihtiyaçların devlet bütçesiyle istenildiği zaman bitirilmesi de her zaman mümkün olmuyor. Mutlaka hayırseverlerimizin de katkılarına ve desteklerine ihtiyacımız var. Bu anlamada hayırseverimizin düşüncesini memnuniyetle karşılıyor ve tebrik ediyorum'' diye konuştu.

Topaca, iyi bir nesil yetiştirmek, gelecekte güven içinde durabilmek ve sağlıklı bir toplumu kurmak için eğitimin çok önemli olduğunu kaydetti.

Konuşmaların ardından Vali Topaca ve hayırsever Kahraman bin 650 metrekare alan üzerinde bin 500 kişilik olarak inşa edilecek caminin protokolünü imzaladılar.